Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“7 İLKEYE TİTİZLİKLE UYULMASI KONUSUNDA GENEL MERKEZ KARARLI”

“7 İLKEYE TİTİZLİKLE UYULMASI KONUSUNDA GENEL MERKEZ KARARLI”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkanları çalıştayını değerlendirdi. Özcan; “Güzel bir toplantı oldu. Toplantıdan daha dolu olarak geri döndüm. Çıkarttığımız bazı sonuçları da hayata geçirmeye başlayacağız. Belediyeyi iyi bir yere getireceğiz” dedi.

Haber: Aslı Akış

CHP’nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı sona erdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, iki gün süren kampı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanları için sunduğu 7 maddelik yerel yönetimler ilkesini hakkında açıklamada bulundu. 

Çalıştayın başarılı geçtiğini belirten Başkan Özcan, CHP’li belediyelerin önümüzdeki süreçte ‘liyakat, yoksulluk, üretim, şeffaflık, toplumu kucaklama’ gibi konulara eğileceklerini ifade etti. Ayrıca, Genel merkezin belediye başkanları ile daha sık toplanacağını söyledi.

“KİMSENİN HAYIR DİYEMEYECEĞİ OLMASI GEREKEN 7TEMEL İLKE”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP'li belediye başkanlarının uymasını istediği 'Yerel Yönetimlerde Temel İlkelerimiz' başlığı altında sıralanan 7 ilkenin olması gerektiğini vurgulayarak; “Afyon’daki toplantı ve oradaki 7 ilke bence olması gereken 7 ilke kimsenin hayır diyemeyeceği, 7 temel ilke. Bunun içinde liyakat var, tasarruf var. Baktığınızda halk için olması gereken bir belediye modeli tarif edilmiş. Bu 7 ilkeye titizlikle uyulmasını sağlamak konusunda genel merkez de kararlı. Genel merkez bundan önceki süreçlerden daha ciddi yaklaşıyor konuya. Bu memnuniyet verici. Bundan önce belediye başkanları bir kez toplanıyordu, ondan sonra herkes kendi bildiği yönde gidiyordu. Genel merkez bize şu mesajı verdi; bir, ben sizi sık sık toplayacağım. İki, ben sizi denetleyeceğim, gördüğüm eksiklikleri sizlere söyleyeceğim. Kamuoyu araştırmaları yaptıracağım, hangi alanlarda başarılısınız, hangisinde başarısızsınız, bunu sağlayacağım. Üçüncüsü, sizi sık sık bir araya getireceğim ve gerçek anlamda birbirinizin artılarından faydalanın, eksiler konusunda ortak çalışma yapın, projeler konusunda ortak çalışma yapın. Biz bunu sağlayacağız, artı bir de genel merkezin bize en önemli katkısı şu olacak; onu taahhüt ettiler. Yurt dışı fonların kullanılması ile ilgili bize teknik bir yardımda bulunacaklar. Bunları duymak beni heyecanlandırdı” ifadelerini kullandı.

“GELİR ARTIRICI YÖNTEMLER İSRAFI ORTADAN KALDIRACAK”

Sosyal belediyecilik anlamında somut sonuçlar elde edildiğinin altını çizen Başkan Özcan; “Güzel bir toplantı oldu. Orada, tecrübeli belediye başkanlarımız vardı, bize bazı uygulamalarını anlattılar. Gerçekten ben o toplantıdan daha dolu olarak geri döndüm. O toplantıdan çıkarttığımız bazı sonuçları da hayata geçirmeye başlayacağız. Bu toplantıda, özellikle gelir arttırıcı önlemler, israfı ve lüzumsuz giderleri ortadan kaldıracak yöntemler, sosyal belediyecilik anlamında somut sonuçlar vermiş uygulamalar var. Bunlardan ciddi anlamda faydalandık. Ben bu konuya da çok sık kafa yoruyorum. Umuyorum belediyeyi iyi bir yere getireceğiz” şeklinde konuştu.