Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

67 yıllık usta işte hayatını böyle anlattı

67 yıllık usta işte hayatını böyle anlattı
Bolu'nun yukarı çarşısında yılların ayakkabı ustası olan Mehmet Arslan 9 yaşında tanıştığı mesleğini , 67 yıllık ayakkabı hikayesini anlattı.


Haber: S.Sevgül kaba

Mehmet  Arslan çok   küçük yaşlarda  sevdiği mesleği ile  tanıştığını söyleyerek " 9 yaşında tanıştım ben ayakkabıyla. Ben küçükken köpekten korkup dilim tutuldu. Babam okulda ki çocuklar seninle dalga geçer diye göndermedi beni okula." dedi . Mesleği ile tanışmasının buruk bir hikayesi olan Arslan " 76 yaşındayım tam 67 yıldır bu mesleği yapıyorum. 20 sene önce  çıraklarım vardı. O zamanlar iyi para kazandık bu meslekten , toptan ayakkabı veriyorduk. İyiydi yani o zamanlar bakma sen şimdi ayda  iki ayakkabı sattığıma " ifadelerinde bulundu.

Yılların ayakkabı ustası  Mehmet Arslan  fabrikalar çıkınca yaptığı ayakkabının değeri kalmadığını belirterek " Elimizin emeği gözümüzün nuru olan ayakkabıların bir değeri kalmadı artık. Emekli maaşım olmasa geçinemem şimdi belki ama seviyorum ben mesleğimi" dedi. Ayakkabı yapmak bir  sanattır diyen yılların  ustası Arslan  ömrünü ve gönlünü bu sanata verdiğini vurgulayarak "Ne zaman dört kişinin omzuna binerim işte o zaman iş biter" sözlerini söyledi.