Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

6 AYDA 4 BİN 102 TÜKETİCİ ŞİKÂYETİ KARARA BAĞLANDI

6 AYDA 4 BİN 102 TÜKETİCİ ŞİKÂYETİ KARARA BAĞLANDI
Bolu Ticaret İl Müdürü ve Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ersin Terzi, Bolu’da 2019 yılı ilk 6 ayında 2 bin 976 tüketici şikâyetinin karara bağlandığını açıkladı. Terzi; “2019 yılı ilk altı ayı içerisinde 4 bin 102 Tüketici başvurusu yapılmıştır. 2018 yılından devreden 1.038 adet başvuru ile birlikte toplam 5 bin 140 adet tüketici şikayeti işleme alınmıştır” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi,  2019 yılı başından itibaren yeniden yapılandırılan Tüketici Hakem Heyetlerinden,  ilimizde karar mercii olarak yetkilendirilen Bolu İl Tüketici Hakem Heyetinin 2019 yılının ilk 6 ayındaki Tüketici Başvurusu ve karar istatistik verilerini paylaştı.

Tüketici Hakem Heyetlerinin, tüketicilerin şikâyetlerini değerlendirerek karara bağlamakta olduğunu vurgulayan Ersin Terzi; “Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen kararlar her iki taraf olan alıcı ve satıcı için bağlayıcıdır. Taraflardan biri verilen karara, kararın kendisine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Tüketici Mahkemesi nezdinde dava açarak itiraz edebilir. Bu süre sonunda dava açılmadığı takdirde karar kesinleşmiş olur” diye konuştu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAKİP YAPILABİLİYOR

Tüketici Hakem Heyetine yapılan başvurularda ücret alınmadığına dikkat çeken Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi; “Tüketicilerimiz şikâyetlerini, bizzat Merkezde Ticaret İl Müdürlüğümüze, ilçelerde Kaymakamlık bünyesinde kurulu bulanan Tüketici Hakem Heyeti birimine yapabilecekleri gibi e-devlet üzerinden Kurumumuza ait www.tüketici.gov.tr internet adresinden iletmeleri de mümkündür. Hakem Heyetine yaptıkları başvurular için Tüketicilerimizden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Tüketicilerin mutlak suretle uyuşmazlık konusu mevzuyu ispatlayıcı belgeleri, faturaları vb. sunmaları gerekmektedir. Tüketicilerimizin tamamı e-devlet üzerinden işlemlerinin hangi aşamada olduğunu takip etme imkanına da sahiptir” ifadelerini kullandı.

BAŞVURU ÜST LİMİTİ 8 BİN 480 TL

Terzi, Tüketici Hakem Heyeti üst başvuru limitlerinden de bahsederek; “2019 yılında belirlenen yeniden değerleme oranları gereğince Tüketici Hakem Heyeti başvuru üst limiti 8 bin 480 TL’ye yükseltilmiştir. Bu tutarı aşan tüketici şikayetlerinin Tüketici Mahkemesine yapılması gerekmektedir” dedi.

İLK ALTI AYDA 4 BİN 102 BAŞVURU

Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi son olarak 2019 yılı ilk altı ayı içerisinde yapılan başvurular ve karara bağlanan dosya sayılarını belirterek; “Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 2019 yılı ilk altı ayı içerisinde 4 Bin 102 Tüketici başvurusu yapılmıştır.  2018 yılından devreden 1.038 adet başvuru ile birlikte toplam 5 Bin 140 adet tüketici şikayeti işleme alınmıştır. 210 adet tüketici başvuru dosyasında bilirkişi incelemesi yapılmış olup, aynı dönemde 2.976 tüketici dosyası karara bağlanarak sonuçlandırılmıştır. 2.164 adet tüketici başvurusu işlemleri halen devam etmektedir.

Tüketici şikayetlerinin en çok olduğu Bankacılık İşlemlerinde (Kredi Kartı, Tüketici Kredileri Sözleşmeleri) karara bağlanan dosyaların % 40’ı Tüketici Lehine, Ayıplı Mal ve Hizmetler, Abonelik Sözleşmeleri ve Diğer Tüketici başvurularında ise % 65’i Tüketici Lehine sonuçlanmıştır.” şeklinde konuştu.