Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Devlet hastanesinde ağrısız ve dikişsiz tedavi imkanı

Devlet hastanesinde ağrısız ve dikişsiz tedavi imkanı
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, kıl dönmesi sağlık sorununun “fenol” adı verilen özel bir tedavi yöntemiyle ağrısız, dikişsiz, hatta pansuman bile gerektirmeyen 10 dakika süren bir müdahaleyle İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde tedavi edilebildiğini açıkladı.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, toplumda çoğunlukla erkeklerde görülen kıl dönmesi sağlık sorununun ağrısız, dikişsiz, hatta pansuman bile gerektirmeyen “fenol” adı verilen özel bir tedavi yöntemiyle sadece 10 dakikada tedavi edilebildiğini söyledi.

MASA BAŞI ÇALIŞANLAR, KİLO PROBLEMİ OLANLAR RİSK ALTINDA

Op. Dr. Bulut, yaptığı açıklamada, kıl dönmesi sağlık sorununun erkeklerde kadınlara oranla 10 kat fazla görüldüğünü belirterek, “Kıl dönmesi sağlık sorunu ergen erişkin yaş döneminde sıktır. Özellikle çok oturup kalkan, masa başı çalışan, kilolu, aşırı terleyen, yağlı beslenen kişilerde sıktır. Kötü hijyen hastalığın sıklığını arttırır” dedi.

FENOL TEDAVİDE AĞRI YOK, DİKİŞ YOK

Op. Dr. Bulut, kıl dönmesi sağlık sorunundan hastayı kurtarmak üzere hastalıklı bölgenin çıkarılması ve temizlenmesi gerektiğini belirterek, “Ciddi cerrahi riskleri ve çekilen sıkıntılara rağmen hastalığın tekrar etmesi, bu hastalığın daha basit yöntemlerle tedavisine yönlendirmiştir. Bu yöntemlerden biri de fenol tedavisidir.

İşlem lokal veya spinal anestezi ile yapılmaktadır. Küçük bir kesi ile hastalıklı alan temizlenir ve fenol uygulanır. Hasta bu işlem esnasında hiçbir ağrı hissetmemektedir. İşlem sonrası direk yara üzerine oturulabilir, hatta araç bile kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

İŞLEM SONRASI KIL DÖNMESİ PROBLEMİNDEN KURTULACAKSINIZ

Op. Dr. Bulut, fenol tedavisinin avantajlarını sıralayarak, şunları söyledi: “Lokal anestezi altında yapılır. Ağrı yoktur. İşlem sonrası hasta işine devam edebilir. Pansuman gerekmez. Banyo engellenmez. Sosyal hayata engel olmaz. Günlerce yüz üstü yatmanız gerekmez, doğrusu hiç yatılmaz. Tedavi sonrası 1–2 kontrol yeterlidir. Hastalığın nüksü halinde aynı işlem üç kez yapılabilir.”

Etiketler: