Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIZILCIK TARHANAMIZ TESCİLLENDİ

KIZILCIK TARHANAMIZ TESCİLLENDİ
Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaret Tescil Belgesi takdim töreninde Bolu Kızılcık Tarhanası tescil belgesini aldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’daki ilk coğrafi işaret tescilini kızılcık tarhanasının aldığını söyledi.


Coğrafi İşaret Tescil Belgesi takdim töreni ve sergisi, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in katılımıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’nda gerçekleştirildi. Törene Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz’da katıldı.

Törende, Bolu’daki ilk coğrafi işaret tescilini alan 'Bolu Kızılcık Tarhanası'nın yanı sıra Balıkesir Kuzu Eti', 'Orhangazi Gedelek Turşusu', 'Ağın Leblebisi', 'Edremit Zeytinyağı', 'Çubuk Agat Taşı', 'Antalya Piyazı', 'Çınarcık İşi', 'Kırklareli Hardaliyesi', 'Karacabey Soğanı', 'Vezirköprü Semaveri', 'Tarsus Humusu', 'Bolu Kızılcık Tarhanası', 'Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri', 'Sinop Nokulu', 'Tosya Pirinci' gibi ürünlere tescil belgeleri takdim edildi.

“BOLU’DAKİ İLK COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ KIZILCIK TARHANASI ALDI”

Kızılcık tarhanasının dağlarda tamamen doğal olarak yetişen ürünlerden elde edilen bir tarhana olduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Bolu’daki ilk coğrafi işaret tescilini kızılcık tarhanası aldı. Bolu’ya ait ürünlerin ve Bolu’nun tanıtımında bu çok önemli bir kademe. Çocukluğumuzda doktor ya da ilaç yoktu. Hastalandığımızda annelerimiz sarımsaklı kızılcık tarhanası yapardı ve onunla iyileşirdik. Kızılcık tarhanası dağlarımızda tamamen doğal olarak yetişen ürünlerden elde edilen bir tarhana. Gelecekte Bolu turizm, spor, sağlık ve üniversite anlamında öne çıkacak bir şehir. Bu tür işaretlerle de kendini tanıtacak ve dünyanın en yaşanılabilir kenti olduğunun sunumunu yapacak. Bu ilk tescillenmiş ürün fakat arkasından peş peşe gelecek tescillenmiş ürünlerimiz olacak" diye konuştu.

 

Etiketler: