Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GEREDE'NİN SUYU 2019'DA ANKARA'DA MUSLUKLARDAN AKA

GEREDE'NİN SUYU 2019'DA ANKARA'DA MUSLUKLARDAN AKA

Bolu'nun Gerede ilçesinden tünel aracılığıyla Çamlıdere Barajı'na aktarılacak 226 milyon metreküp su, 2019 yılının başından itibaren Ankara'da çeşmelerden akmaya başlayacak.

Gerede Belediye Başkanı Allar: "Projenin bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Dolayısıyla 2019 itibarıyla bu su Ankara'ya Çamlıdere Barajı'na akacak hale gelecek"

Ankara'nın uzun vadeli içme suyu ihtiyacının karşılanması için hazırlanan proje kapsamında, Bolu'nun Gerede ilçesinden su tüneli aracılığıyla Çamlıdere Barajı'na aktarılacak 226 milyon metreküp su, 2019 yılının başından itibaren Ankara'da çeşmelerden akmaya başlayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Ankara'nın içme suyu sorununun uzun vadeli olarak çözülmesi amacıyla 2010 yılında yapımına başlanan Ankara İçme suyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi kapsamında Gerede tüneli ve regülatöründen oluşan Gerede sistemi inşaatının yılsonunda tamamlanması hedefleniyor.

Sahip olduğu 31 bin 592 metre uzunlukla Türkiye'nin en uzun su tüneli olma özelliği taşıyan Gerede sisteminin regülatör inşasının da tamamlanmasının ardından Ulusu deresindeki sular, Çamlıdere Barajı'na akmaya başlayacak.

Gerede'den Çamlıdere Barajı'na yılda 226 milyon metreküp su taşıyacak projenin yüzde 87'si tamamlandı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, proje hakkında yaptığı açıklamada, Ankara’nın 2050 yılına kadar su ihtiyacının Gerede'den karşılanacağını belirtti.

Ulusu deresinden gidecek su ile Ankaralıların daha sağlıklı ve temiz bir ortamda bu suyu içeceğini vurgulayan Allar, "Yani Bolu'nun dağlarından gelen pırıl pırıl gür bir suyu Ankara'ya inşallah göndereceğiz. Projenin bu yılsonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Dolayısıyla 2019 itibarıyla bu su Ankara'ya Çamlıdere Barajı'na akacak hale gelecek." diye konuştu.

 

Etiketler: