Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İYİ PARTİ’DEN ADD’YE ZİYARET

İYİ PARTİ’DEN ADD’YE ZİYARET
İyi Parti Bolu İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İl Başkanı Mehmet Aydın ve Merkez ilçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nu ziyarette bulundu.

İyi Parti Bolu İl ve Merkez İlçe yönetiminde bulunulan ziyarette Bolu Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Celal Arslan ile bir araya gelindi.

Sohbet ortamında geçen görüşmede ADD Başkanı Celal Arslan; “Cumhuriyetin temel inkılap ve değerlerini koruyan Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı olarak siyasi partileri desteklemekte ve eylemlerine katılmakta bir sorun görmüyorum. Genel Başkanınız Meral Hanım geldiğinde de oradaydım’’ dedi.

TEMENNİLERDE BULUNDU

Konuşmasının devamında Arslan; “Yeni bir partinin kurulması yeni bir umut yeni bir beklenti anlamında çok önemli, keşke mevcut bulunan siyasi partiler de bize umut verebilseler, mevcut siyasi partilerin söylemleri ile eylemleri aynı olsa. Cumhuriyetin olmazsa olmazlarından biri olan demokrasiyi geliştirmek, birleştirici politikalar yapmak siyasi partilerin asıl görevlerindendir. Genel Başkanınız Meral Akşener’ in laik ve hukuk vurgusu, cumhuriyetin temel değerlerine olan vurgusu çok önemli, bu yapılan vurguların daha da dillendirilmesi gerekir, hele içinde bulunduğumuz dönemde. 2019 da yapılacak olan seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti temellerine, insanlara mutluluk ve güvenli bir gelecek sağlayacak adımlarının atılacağı bir dönem olmasını temenni ediyoruz. Bu bağlamda aslında biz Atatürkçü Düşünce Derneği ve İyi Parti ortak bir lisan kullanıyoruz” diye konuştu.

 

“MEVCUT YAPIYI KADINLAR VE GENÇLER BELİRLER”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Arslan; “ Olağanüstü halin olağanlaştığı bir dönemdeyiz. İktidar olağanüstü halin verdiği yetkiler ile işlerini yürütmekte. Yapılan siyasi konuşmalarda iktidarın seçim kaygısı olduğu konuşuluyor. Zaten seçim garantisi olan bir iktidar olağanüstü hali bu kadar kullanmazdı. Muhtemelen de 2019’a kadar devam edecektir. Sizin de vurguladığınız gibi parlamenter sistemin devam etmesi gerek. Bunun için gerek bizim gibi topluluklar gerek sizin gibi siyasi partiler gerekse halkımız bu konuyu destekleyecek konuşmalar yapmalı, aralarında tartışmalı yeni fikirler üretmeliler. Ayrıca yaptığınız ziyarette bu kadar çok kadın olması ve yönetimde bulunmaları çok güzel. Unutmayalım ki mevcut yapıyı kadınlar ve gençler belirler.” ifadelerini kullandı.

“ÖTEKİLEŞTİRMEK GİBİ DERDİMİZ YOK”

Celal Arslan’ın ardından konuşan İl Başkanı Mehmet Aydın; Cumhuriyet değerlerini ve parlamenter sistemi koruyan parti olduklarını ifade ederek; “Partimizin öncelikli hedefi 2019 seçimlerinde başarı ile çıkıp, parlamenter sistemi yeniden oluşturmaktır. Referandum ile seçilen yeni anayasa değişikliğini uygulamak istemiyoruz. Bizim parlamenter sistemini desteklediğimizi Genel Başkanımız Meral Hanım her fırsatta dile getiriyor. Biz de sağ sol gibi siyasi, alevi-sünni gibi dini, kürt-türk-laz gibi etnik bir ayrım söz konusu değil. Bizim kapılarımız, kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hisseden herkese, tek bayrak, tek millet, tek vatan altında birleşmek isteyen herkese açık, sadece her türlü terör örgütüne mensup kişilere kapılarımız kapalı ve kapalı kalacak. Biz cumhuriyet değerlerini ve parlamenter sistemi koruyan ve savunan kişilerin oluşturduğu gerçek anlamda iyi bir partiyiz. Kimseyi ötekileştirmek gibi bir derdimiz yok amacımız birleştirmek, 2019 seçimlerinde iyiyle birleşmezsek vay halimize” şeklinde konuştu.

Son olarak Mehmet Aydın; “Genel başkanımız Meral hanım da bu hareketin bir kadın ve gençlik hareketi olduğunu her zaman ve her fırsatta dile getirmektedir.” dedi.

Etiketler: