Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU DİLEKÇEYİ DE İLK KEZ BOLU’DA KAMUOYUNA AÇIYORU

“BU DİLEKÇEYİ DE İLK KEZ BOLU’DA KAMUOYUNA AÇIYORU
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan Partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adayının parti üyeleri tarafından seçilerek üst üste iki kez seçim kaybeden genel başkanın değişiminin önünün açılmasını sağlayacak maddelerin 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak tüzük kurultayına alınması için imza kampanyası başlattığını söyledi.


Özcan; “Bu dilekçeyi de ilk kez Bolu’da kamuoyuna açıyorum. Biz istiyoruz ki en az 100 bin üye bu iradelerini Sayın Genel Başkanına ulaştırsın” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik gayri milli söylemlerini olduğunu belirten  Özcan; “Ya utanmaza bakar mısın CHP’ye gayri milli diyor. Senin neren milli ne zaman milli oldun, maddi duygularından arındın, senin bayrak, vatan, millet sevgin, paranın ve rant sevginin önüne geçti” diye konuştu.

“1 MİLYON 200 ÜYENİN DE SÖYLECEK SÖZÜ OLMALI”

Özcan, partinin cumhurbaşkanı ile milletvekili adayının partinin 1 milyon 200 bin üyesi tarafından yapılacak ön seçimle belirlenerek tüzükle güvence altına alınmasını istediklerini söyleyerek; “Geçen hafta burada kurultayı değerlendirirken demiştik ki;  herhalde çok kısa süre içerisinde biz bir kurultaya daha gideceğiz. Çünkü tüzüğümüzün değişmeye, tüzüğümüzün eksik maddelerinin tamamlanmasına ihtiyaç var. Biz bunu söyledik, iki gün önce sayın genel başkanımızın çağrısı gazetelerde yayınlandı. 9-10 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultaya gidiyor ve orada tüzük değişikliğini tartışacak. Tabi çağrı metnini takip eden olmuştur. Tüzüğün hangi maddesinin ne şekilde değiştirileceği orada ilan edilmemiş. Genel merkezimiz il ilçe örgütlerinden hem de milletvekili gurubundan görüş istedi. Ne olmalı? Bizde bir gurup milletvekili arkadaşımızla düşüncemizi anlattık kapalı gurupta. Üyelerimizle, örgütlerimizle paylaşmak istedik. Bununla ilgili olarak da bir dilekçe hazırladık Sayın Genel Başkana sunulmak üzere. Çünkü biliyorsunuz tüzük değişikliklerinde kurultay delegeleri imza verir. Ama Cumhuriyet Halk Partisinin 1 milyon 200 bin üyesinin de söyleyecek bir sözü olmalı. Evet, delegenin imza ağırlığı var ama üyenin de siyasi ağırlığı var bu partide” şeklinde konuştu.

“ÖNSEÇİMİN TÜZÜKLE GÜVENCE ALTINA ALINMASINI İSTİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlı’na 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak tüzük kurultayında verilmek üzere içerisinde tüzüğe konulmasını istedikleri 3 maddenin yer aldığı dilekçe hazırladıklarını açıklayan Özcan; “Biz üyelerimize şunu soruyoruz, eğer bizim gibi düşünüyorsanız bir imza da sen ver diyoruz. Olağanüstü kurultay tüzük değişikliği yapılacağı Sayın Genel Başkan tarafından ilan edildi. Biz gelinen noktada; Türkiye’de özgürlük ve adalet, eksiksiz ve tam demokrasi iddiasında bulunan partimizin, öncelikle bu ilkeleri hayata geçirmek gibi tarihi bir sorumluluğu bulunduğunu düşünüyoruz. İmzası olan bizler, parti içi demokrasinin, daha kalıcı, katılımcılığın etkin olarak tesisi, iddianın ortaya konulması amacıyla; 1)Partimizin Cumhurbaşkanı adayının partimize kayıtlı 1 milyon 200 bin üyenin hâkim gözetiminde yapacağı önseçim ile belirlenmesini öneriyoruz. 2) Son tüzük değişiklikleri ile 2015’de Milletvekili seçimlerinde esas olan önseçim maalesef biraz sulandırıldığını görüyoruz. Önseçimin biraz net bir şekilde hem milletvekili seçimlerinde, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde etkin olarak kullanılmasını öneriyoruz. Bunun tüzüklerle güvence altına alınmasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI ADAYINI KİM BELİRLEYECEK?”

2014 yılında Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesini hatırlatan Özcan, Cumhurbaşkanı adayına 1 milyon 200 bin CHP üyesinin karar vermesi gerektiğini vurguladı. Özcan; “Geçen hafta burada anlatmıştım. Cumhuriyet Halk Partisinin tüzüğünde Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği belli değil. Hiç bir maddesinde buna ilişkin madde yok. 2007 yılında Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi Anayasamıza girdi. 2014’de ilk seçim yapıldı. Ama 2014 de Cumhurbaşkanı adayını o zamanki mevzuata göre partiler göstermiyordu. 20 milletvekili gösteriyordu. Ancak 16 Nisan referandumundan sonra Anayasa yeniden değişti. Şimdi Cumhurbaşkanı adayını parti tüzel kişilikleri gösteriyor. Biz parti olarak Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz ama tüzükte belediye başkan adayı nasıl olunur belli, milletvekili, genel başkan adayı, parti meclis üyesi nasıl olunur hepsi belli. Ama Cumhurbaşkanı adayı nasıl olunur belli değil. Kim belirleyecek? Genel Başkan mı belirleyecek? Parti meclisi mi, MYK mı belirleyecek? Milletvekili gurubu mu belirleyecek? Hiç bir şey belli değil. İşte biz bu noktada diyoruz ki; bakın 2014’de de yanlış bir karar verildi. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi içimize sinmeyen bir aday adeta bize dayatıldı. Biz de; buna bir kişi vermesin. Hatta 60 kişi de karar vermesin. Buna 1 milyon 200 bin CHP üyesi karar versin. Nasıl milletvekili ön seçimlerinde sandığa gidiyoruz hakim gözetiminde, her şehre bir sandık kurulur Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri de gider bu sandıkta kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyorsa oyunu ona verir en çok oyu alan da partinin Cumhurbaşkanı adayı olur. Şimdi diyorlar ki her önüne gelen aday olursa. Böyle bir şey olmaz zaten de buna da bir kural koymak gerekiyor.  Bizim önerimiz şu, aday adayı olup üyenin karşısına çıkabilmek için ya 10 Milletvekili ya 10 İl Başkanı ya da 50 tane kurultay delegesi aday göstersin. Örneğin 4 aday mı çıktı, iki turlu ön seçimle bizim adayımız üyeler tarafında belirlensin. Ayrıca İddiamızı tüzükle ortaya koymalıyız. Diğer siyasi partilere tüzüğümüz meydan okuyacak. Bundan sonra iki kez üst üste genel seçimde partiyi iktidar yapmayan Genel Başkan değişir kuralını koyacağız. Bizim istediğimi bunlar. Bu dilekçeyi de ilk kez Bolu’da kamuoyuna açıyorum. Biz istiyoruz ki en az 100 bin üye bu iradelerini Sayın Genel Başkanına ulaştırsın” diye konuştu.

“NE PARTİMİN NE DE PARTİLİLERİMİN HAKKINI YEDİRTMEM”

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’de yürütülen operasyonla ilgili CHP’yi işaret ederek yaptığı yerli ve milli eleştirilerine dair de konuşan Özcan, Erdoğan’ı ağır bir dille eleştirdi. Özcan; “Son zamanlarda Cumhurbaşkanının söylemleri beni rahatsız ediyor. Günde 5 vakit çıkıyor il kurultaylarında Afrin operasyonunu anlatıyor ve sanki Cumhuriyet Halk Partisinin bu operasyonlara karşıymış gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Ya Genel Başkan, parti sözcüleri devalarca ifade etti. Biz Afrin’de teröristlere karşı yapılan mücadeleye destekliyoruz. Ordumuzun ve Mehmetçiğimizin yanındayız. Sayın Genel Başkan haklı olarak bu konuda kaygısını da iletti. Afrin’in şehir merkezi nüfusu 400-500 bindir. Mümkün olursa buraya girmeyelim. Askerlerimiz daha fazla zayiat vermesin diye söylenmiştir. Cumhurbaşkanı da bunu alarak farklı bir şekilde işledi ve en son CHP gayri milli dedi. Ya utanmaza bakar mısın CHP’ye gayri milli diyor. Senin neren milli ne zaman milli oldun, maddi duygularından arındın, senin bayrak, vatan, millet sevgin, paranın ve rant sevginin önüne geçti. İl kongrelerinden Afrin operasyonlarını yönetiyorsun, savaş meydanlarında bu partiyi kuranların torunlarına sen gayri milli diyorsun. Dün ki Meclis’teki tartışmanın özü buydu. Ak Parti Grup sözcüsü diyor ki sokak ağzıyla konuşuyor. Evet, doğru ben sokakta, halkın arasında siyaset yapıyorum. Ben sokağın temsilcisiyim ve sokak ağzıyla konuşmaktan da gurur duyuyorum. Ama bunu bana söyleyenler Saray ağzıyla konuşuyor. Çünkü onlar sarayın Milletvekili. Birde ben onlara milli olun dediğim için bana Ak Parti Grup Başkan Vekili temiz dil kullan diyor. Bir de saray dili var.  Biliyorsunuz ki, şerefsiz, ahlaksız, man kafa gibi bunlar cümle içerisinde çok kolay kullanılabilen saray dilinin örnekleridir. Dolaysıyla ben hiçbir zaman ne partimin nede partililerimin hakkını yedirtmem. Hele hele her türlü milliyetçiliği ayakları altına alanlar çıkıp bize gayri milli demesini affetmem. Nerde olursa olsa ağzının payını veririm” değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısının ardından tüzük kurultayı için hazırlanan dilekçeye ilk imzayı parti üyesi Elfaz Temiz attı. CHP’li Özcan tüzük kurultayına kadar parti teşkilatlarını gezecek olan Özcan, 100 bin imza toplamayı hedefliyor.

Etiketler: