Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MAZLUMDER 28 ŞUBAT MAHKUMLARI İÇİN BOLU’DA

MAZLUMDER 28 ŞUBAT MAHKUMLARI İÇİN BOLU’DA
Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri sivil toplum kuruluşları ile birlikte, 28 Şubat tutukluları için Bolu F Tipi Cezaevi önünde açıklama yaptılar.

Cezaevi önünde toplanan MAZLUMDER üyeleri ve mahkum yakınları, 28 Şubat tutukluları için tekrar yargılama talebinde bulundular.

MAZLUMDER Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahkum yakınları Bolu F Tipi Cezaevi önünde bir araya geldiler. Topluluk adına basın açıklaması yapan MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan Beyhan, tutuklular için yeniden yargılama talep etti. Beyhan, “İstanbul’dan, Ankara’dan, Sakarya’dan, Düzce’den, Bursa’dan ve Bolu’dan bize destek vermeye gelen bütün kardeşlerimize, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bugün Bolu dışında eşzamanlı olarak Batman, Sivas ve Diyarbakır illerinde de, cezaevleri önünde aynı duyarlılıkla bütün camialarımız Mazlum Der ile birlikte açıklama yapmaktadır. Bu açıklamalarımızı 28 Şubat Çarşamba gününe kadar genel merkez ve şubelerimizle yapmaya devam edeceğiz. Rabbim bu gayretimizi hayırlı sonuçlara vesile kılsın. Bundan 20 yıl önce bu ülkede gerçekleşen darbe ile yüzlerce gencimiz Müslüman kimliklerinden dolayı, brifingle talimat alan yargıçlar tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ancak soruşturma, yargılama ve temyiz aşamalarında hukukun ilkeleri yok sayılmıştır. 20 yıldır, içerdeki kardeşlerimiz, Yusuf Aleyhi selam gibi vakarlarını korumuşlar, Allah’a tevekkül etmişler, bulundukları cezaevini birer medreseye, okula dönüştürerek Rablerine karşı sorumluluklarını ifa etmeye çalışmışlardır. Yakınları ve arkadaşları yıllardır onları ziyaret ederek vefanın en güzel örneğini ortaya koymuşlardır. Başta, Mazlum Der cezaevi komitesi ve hukukçuları ile birlikte camianın diğer hukukçuları da üzerine düşeni yapmaya çalışmışlardır. Söylenecek söz kalmamıştır. Artık söz de, karar da, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, hükümetin ve tabi ki, Sayın Cumhurbaşkanımızındır.” diye konuştu.

Daha sonra MAZLUMDER Genel Sekreteri Avukat Kaya Kartal, açıklamasını yaptı. Kartal, “Sabah saatlerinde burada bulunan 28 Şubat mahkumları ile görüştük. Görüştüğümüz Müslüman mahkumların hepsinin selamları var. Çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Kendilerinin çıkıp çıkmamasının Allah’ın takdirinde olduğunu ama bu çabanın onlar için çok önemli olduğunu ifade ettiler. Bu çabanın neticesinin ne olacağını aslında çok da ciddiye almıyorlar. Allah ne dilerse o olur diyorlar.” dedi.

Kartal konuşmasının devamında mahkumlardan Can Özbilen’in mektubunu okudu. Kartal konuşmasının devamında, “Gördüğümüz gibi diri bir zihin söz konusu cezaevlerinde. Diğer taraftan da dışarda olan bizlerden ciddi bir beklenti söz konusu. Her ne kadar umutlarını Allah’a bağlamışlarsa da bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Bu imtihan hepimizin imtihanı. Umuyoruz ki bizler de bu imtihanı hakkıyla yerine getiririz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması, mahkum yakınlarının konuşmalarının ardından sona erdi. 

Etiketler: