Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“EN ADİL YÖNETİM ANLAYIŞI MİLLİ GÖRÜŞÜN PRENSİPLER

“EN ADİL YÖNETİM ANLAYIŞI MİLLİ GÖRÜŞÜN PRENSİPLER
Saadet Partisi (SP) Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, TSK'nin Afrin'e başlattığı operasyona ilişkin bir açıklama yaparak gündemi değerlendirdi..

 Çetinkaya; “İnşallah bu harekât vesilesi ile P.K.K.’nın kökü kazınır. Milletimiz rahat eder. Bu esnada milletimize düşen görev; birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir. Aramızdaki düşünce, inanç ve etnik farklılıklar gün geçtikçe dozunu arttırmakta, maalesef gerek iktidar gerekse muhalefet aralarında sert söylemler ile bunu alevlendirmektedir.” dedi.

“40 YILLIK SİYASİ HAYATIMIZDA DİKKAT ETTİK”

Veysel Çetinkaya, Bolu’daki siyasi yetkililere çağrıda bulunarak; kırıcı olmak yerine yumuşak üslup tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Çetinkaya; “Biz Saadet Partisi olarak 40 yıllık siyasi hayatımızda hep buna dikkat ettik. “İnşallah bu harekât vesilesi ile P.K.K.’nın kökü kazınır. Milletimiz rahat eder. Bu esnada milletimize düşen görev; birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir. Aramızda nifak ve tefrikaya sebep olabilecek her türlü beyanattan kaçınmaktır. Bizim yani Saadet Partimize göre bugün ülkemizin en büyük problemi kutuplaşmaktır. Aramızdaki düşünce, inanç ve etnik farklılıklar gün geçtikçe dozunu arttırmakta, maalesef gerek iktidar gerekse muhalefet aralarında sert söylemler ile bunu alevlendirmektedir. Medeni toplum olmanın şartı hangi fikir ve düşünce olursa olsun bu vatanın her ferdi aralarında karşılıklı saygıya dayanan üslup ile konuşabilmelidir. Bu sebepten Bolumuzdaki siyasi yetkililere çağrımız, kırıcı olmak yerine yumuşak üslup tercih etmeleridir. Biz Saadet Partisi olarak 40 yıllık siyasi hayatımızda hep buna dikkat ettik. Bu konudaki anlayışımızı hiç değiştirmedik. Zira biz biliyoruz ki; toplumların güçsüz hale gelmesi, kutuplaşmanın ilerlemesi ile olur. Biz inanıyoruz ki; şu vatan toprağı üzerinde yaşayan 80 milyon küsür vatandaşımız kardeşlik anlayışı içinde yaşamazsa huzur bulmamız mümkün değildir.” diye konuştu.

“TEMSİLDE ADALET’ İLKESİ ÇİĞNENMİŞ”

Adil bir seçim yapılmadığı müddetçe birlik ve beraberliğin sağlanamayacağını belirten Çetinkaya; “Yine biz inanıyoruz ki insanlarımız arasında birliğin sağlanması, Adaletin temsili ile mümkündür. Yine biz inanıyoruz ki; Adil bir sistem ancak Adil bir seçim ile mümkündür. Adil bir seçim yapılmadığı müddetçe birlik ve beraberlik tam manada sağlanamaz. Bilindiği gibi geçen yıl yapılan referandum ile Cumhurbaşkanlığı (başkanlık) yönetim sistemine geçilmiştir. Şu günlerde de buna bağlı ‘Uyum Yasaları’ görüşülmektedir. 12 Eylül baskı rejiminin ortaya koyduğu ‘Yönetimde İstikrar’ bahanesi ile ‘Temsilde Adalet’ ilkesi çiğnenmiş ve %10 seçim barajı konmuştur. Bu da vatandaş üzerinde benim siyasi görüşümü temsil eden parti barajı aşamayacak endişesi ve oyum boşa gidecek korkusu ile oylarını 2. tercihlerine vermek zorunda bırakılmıştır. Bu tutum ‘Temsilde Adalet’ ilkesini yok etmiştir. Cumhurbaşkanı 50+1 ile kazanabileceği için Yönetimde istikrar sağlanmıştır. Temsilde Adaletin sağlanması ancak 12 Eylül baskı rejiminin koyduğu %10 barajını kaldırması ile mümkündür. Biz Saadet Partisi olarak bütün seçimlere girip kazanmak için var gücümüzle çalışacağımızı belirtiyoruz. Zira aziz milletimiz için her alanda en doğru, en faydalı, en adil yönetim anlayışı Milli Görüş’ün ortaya koyduğu prensiplerdir. Herkesi bizi yakinen tanımaya davet eder, herkese saadetler dileriz” şeklinde konuştu.

Etiketler: