Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SAİT HOCA İLE ALTYAPI HOCALARI NELER KONUŞTU?

SAİT HOCA İLE ALTYAPI HOCALARI NELER KONUŞTU?
Alt yapı gençlik geliştirme merkezi geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör Sait Karafırtınalar nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Sohbet ortamında gerçekleşen konuşmalarda alt yapı hocaları kendilerini tanıtmasının ardından takımları hakkında bilgiler verdiler. Toplantıda Başkan Necip Çarıkçı’da bulunurken gelecekle ilgili hem Karafırtınalar’dan hem de Alt yapı hocalarından isteklerini istedi.

Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtılar’ı ziyaret ederek çiçek veren Boluspor alt yapı hocaları, Başkan Necip Çarıkcı ve Alt yapı koordinatörü Adil Semercioğlu’nun da katılımıyla çok önemli konuların paylaşıldığı bir toplantı gerçekleştirdiler. A takımı ve alt yapının koordineli bir çalışma sistemiyle ilerleyen zamanda Boluspor için hem futbolcu yetiştirilmesi, hem de ekonomik açıdan büyük kazanımlar elde edilmesinin yanında, başarıların da art arda geleceği konusunda hem fikir oldular.

Altyapı Genel Koordinatörü Adil Semercioğlu: “Boluspor camiası olarak tüm altyapı hocalarımız ve teknik ekip arkadaşlarımız ile bugüne kadar gayet iyi, düzenli, sistemli verimli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların üzerine daha da koymak istiyoruz. Hocalarımız da zaten bu gayretler içerisinde, hepsi verilen görevlerini layıkıyla ve eksiksiz yapıyorlar, noksanlarımız da varsa inşallah bundan sonra onların da üzerine koyarak gitmek istiyoruz. Temennimiz, düşüncemiz bu. Sizlerle yaptığımız görüşmelerde bu konulardaki isteklerinizi ve düşüncelerinizi bizlere ilettiniz, bu nedenle de teşekkür ediyorum.”

Gençlik Geliştirme Koordinatörü Cüneyt Karakuş: “Öncelikle hayırlı olsun hocam, tabii sizin işiniz daha yoğun, tempolu. Biz sadece bu süreçten sonra bilgilerinizi, tecrübelerinizi ve fikir alışverişlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Bunun için bize biraz zaman ayırabilirseniz, seviniriz, memnun oluruz. Adil bey zaten birçok şeyi dedi, sadece sizin daha önceki çalıştığınız süreçteki tecrübelerinizi ve bilgilerinizi vakit buldukça bizlerle paylaşmanız, bizim de size fikirlerimizi sunmamız konularında koordineli bir çalışma yapabilirsek bu bize artı olarak döner diye düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum.”

Futbol Okulu Antrenörü Ömer Yavuz: “Bu görevde benim 7.yılım, 7-8-9-10, U11, U12 takımlarımız hazır, şu anda U16 takımlarımız Futbol Okulumuzdan çıktılar. 2009 doğumlular U9 oluyor, 2008’ler U10, 2007 doğumlular U11 oluyor. Ayrıca okullarına devam eden ve tesislerde kalan çocuklarımız var. U16’da bulunan ve U17’ye çıkacak olanlar 3 yıllık süreç içinde Bolu’nun öz çocuklarına dönüşüyle daha da verimli olacağı kanaatindeyim. Altyapıda dışarıdan alınması gereken oyuncular olduğunda ise gerçekten kaliteli olan çocuklar alınacak, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yaptığı gibi, Başkanımız ve yöneticilerimiz devreye girecek ve takip edilen, hedef olan çocuklar 5-10 bin lira olan maliyetleri ödenerek biz alacağız. Biz bundan asla zarar etmeyeceğiz çünkü bizim tesislerimizde konaklayan 20-25 oyuncuyu azaltmamız demek, ayda 25 bin TL kulübün kazanması demektir. İyi yolda gidiyoruz, hedefimiz 3 sene sonrası inşallah, her şey güzel, yeni halı sahamız yapılacak, Başkanımız takip ediyor. Toplam olarak Futbol Okulumuzda 5 kişi çalışıyoruz, sıkıntısız gidiyoruz. Sait hocamız geldiğinden beri bizlere olan yaklaşımı ve ilgisi çok hoşumuza gitti, inşallah katkılarını sürekli göreceğiz. Çok teşekkür ediyoruz kendisine.”

U13 antrenörü Mesut Hoca: “U11, U12 ve U13 gibi eğitim yaş gruplarının sorumluluğunu ben yapıyorum, arkadaşlarım da bana yardımcı oluyor. Burada amacımız, yarışma gruplarına, akademik takımlara geldiği zaman o oyuncuların bazı şeyleri daha iyi öğrenerek, doğruları yaparak ilerlemelerini sağlamak. O aşamadan sonra performansa yönelik bir çalışma olması lazım, o nedenle bazı çalışmaları öğrenmeleri gerekiyor. Haftada 3-4 gün çalışmalarımız oluyor. Futbol okulundan önce veya sonra çalışmalar yapıyoruz. Size Boluspor’da başarılar diliyorum, kupada tur atladık, inşallah daha iyi yerlere geliriz hep birlikte. Futbol okuluna bakış açımız şöyle; Bolu’da doğan her erkek evladımızın Futbol Okulumuza gelmesinden yanayım. Bundaki amacım Boluspor sevgisini aşılamak, yetenekli olanları dışarıya kaçırmamak, Boluspor için yetiştirmek.”

U14 antrenörü Bora Şekerci Hoca: “Beden Eğitimi öğretmeniyim, yaklaşık 4-5 yıldır Boluspor’dayım. 2004 grubuna bakıyorum, 23 oyuncumuz var, Bolulu çocuklar, iki tane de il dışından oyuncumuz var. Oyuncularımızdan bir tanesi bölge karmasıyla Milli Takımlara seçildi. İnşallah ilerleyen zamanda iyi bir verim alacağımızı tahmin ediyoruz. Size de Boluspor’daki göreviniz için hayırlı olsun diyorum. U15 hocamız İlker hocamızın dersi olması nedeniyle katılamadığı toplantıya U16’ga görev yapan Yılmaz hoca sözü aldı.”

U16 antrenörü Yılmaz Özen: “Tekrar hoş geldiniz diyorum öncelikle size. Ben Necip Başkanımızın bulunduğu dönemde 2008’de Boluspor’da göreve başladım. 9 yıldır hizmet vermekteyim. Önce 94 grubuyla başladım, onları bir çıkarttık, sonra 99’la devam ettim, şu an 2002 yaş grubuyla devam etmekteyim. Şu an U16 takımını çalıştırıyorum. U16 takımımız Boluspor’da hedef takımımızdır, 15 yaşında olan bu grup önemli oyuncularımızın bulunduğu ve beklentinin olduğu bit gruptur. Dışardan 4 oyuncumuz var Düzce, Akçakoca ve Sakarya’dan. Şu an herhangi bir sıkıntımız yok, devam ediyoruz, inşallah sezon sonuna kadar kazasız belasız devam edip sakatlık olmadan sezonu tamamlarız. Tekrar size başarılar diliyorum.”

U17 antrenör yardımcı Mustafa Esmer: “Serdar hocamla birlikte çalışıyoruz. Ben 22-23 senedir hizmet vermekteyim. Bu göreve yönetim kurulumla birlikte geldim. U17 kadromuzda 21 oyuncumuz bulunmakta. Buradan üst gruplara sürekli oyuncu veriyoruz. Şu an için 2 sakatımız var ve kadromuz 18 kişiye düştü. Kaliteli bir oyuncu grubumuz var, aşağıdan da destek olarak sürekli gelecek oyuncular bulunmakta. Bu grubun ilerleyen zaman diliminde daha da başarılı olacağına inanıyorum ve size başarılar diliyorum.”

U19 antrenörü Galip Karslıoğlu: “Öncelikle hayırlı olsun. Beden eğitimi öğretmeniyim, Adem hoca ile birlikte bu grupta iki kişi çalışıyoruz. Adem de gene Boluspor alt yapısından geldi. 24 tane oyuncumuz var, çoğunlukla tesiste kalan oyuncular bu grupta bulunmakta. 14 kişi tesislerde kalıyor, en şişkin sayı bizde bu dudum itibarı ile. Bu gruptan 3 arkadaşımızı U21’e gönderdik, onlar orada devam ediyorlar, U17’den yeni bir oyuncu aramıza katıldı. Şu an için 21 kişilik bir kadroyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gruplar artık performans yeri, devre arasına yaklaşıyoruz, Cüneyt hocamızla devre arasında değerlendirmeler olacak. Muhtemelen 3-4 arkadaşımızı da bu devre arasında yollamış olacağız, arkadaşlarımızdan bazılarından beklediğimiz aşamayı, sıçramayı yapamadılar. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.”

U21 antrenörü Fatih Ateş: “Öncelikle size hoş geldiniz diyorum. U21 takımımızın planlamasını yaparken önce yaşı küçültmeyi planlamıştık, geçtiğimiz yıl 95-96 doğumlular vardı ama bu sene ciddi anlamda bu yaşları seçmelere bile yanaştırmadan kadroyu biraz daha yaş olarak düşürdük. 98-99’lu oyuncular arasında bir tane 97’li vardı, yetenekli oyuncular olduğunu düşünerek sezona başladık, geçen yıllara oranla tesiste kalan çocuk sayısını azalttık. 12 oyuncumuz tesislerde kalmakta, bunların 6 tanesi Bolulu arkadaşlar, Bolu’nun köylerinden olan, tamamen Boluspor’un altyapısından yetişen arkadaşlar. Biri Mutlu, profesyonel oldu, Hakan da profesyonel olan arkadaşlarımız. Devre arasında yaşı biraz daha düşürmeyi planlıyoruz. Aramıza katılan 2000 ve 2001 doğumlu performanslarından memnun olduğumuz arkadaşlarımız var. Boluspor altyapısını çalıştıran üç tane kaleci antrenörü bulunuyor. Kaleci antrenörlerimiz Aydın hoca ve Miraç hoca Boluspor’da görev almadan önceki kariyerlerini ve Bolu’da görev aldıklarından itibaren yaptıkları çalışmaları Sait hocaya aktardılar.  Tüm yaş grupları ve futbol okulu dahil yetiştirdikleri kaleciler ve A takıma kadar kazandırılan futbolcuları anlattılar. Tüm çalışmaları koordineli olarak yaptıklarını aktardılar.”

Tüm antrenör grupların konuşmalarını dikkatle dinleyerek notlar alan Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar konuşma sırasını alarak şu açıklamaları yaptı.

Teknik Direktör Sait Karafırtınalar: Nazik ziyaretiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben şahsen yıllardır Boluspor’u takip ediyorum. Ben çok takımlarda çalıştım, Altay olsun, Karşıyaka olsun, Göztepe, Erciyes, Manisa ve Buca’da çok uzun süre çalıştım. Buca’da vardı buna yakın bir altyapı kadrosu ama diğer hiçbir kulüpte altyapı kadroları böyle değildi. Altyapı da demek istemiyorum, öz kaynak diyelim. U13’ten U21’e kadar her kategoride 2’şer tane hoca çalışıyor, tesislerde çok ciddi sayıda oyuncu barındırabiliyor, ucuz bir sistem de değil. Kolay bir şey değil bunun altından kalkmak. Hele bir de sahalar için normal iklim şartları olsa, çim sahalara girilse o sahaların bakımı hiç kolay bir şey değil. Biz bunun zorluğunu yıllarca yaşadık ama buradan beklenti çok yüksek oluyor. Bu biraz sabır ve süre işi. En az bir 5 sene beklemek lazım bu ürün için. U21 bir şampiyonluğu var, üç senedir final oynuyor bu kolay değildir. Orada final oynuyorlar ama A takıma çok daha fazla adam kazandırmamız lazım. Bir Emre, Umut kazandırılmış ancak U21’in final oynadığı başarılı grafiğine bakarsak yukarıya o oranda oyuncu gelmemiş. Önemli olan o.

Mutlaka hepiniz akademi bitirdiniz veya kursları bitirdiniz bir şekilde. Ben altyapılarda çok uzun yıllar çalıştığım için şunun farkındayım. Yukarılar, hocalar, kulüp başkanları her zaman performans isterler. Ben sizlere aslında şunu tavsiye ediyorum, altyapılarda oyuncu yetiştirmek için çalışmalarımızı yaparsak, performans değil, o zaman çok daha başarılı oluruz diyorum. Bunun için yaş gruplarına göre bir sürü antrenman modelleri var. Ufak yaş gruplarında oyun daha fazla, yaş büyüdükçe kuvvet daha fazla, dayanıklılık biraz daha fazla, ona göre bir sürü çalışma şekilleri var. Bunu uygularsak, yüzdeleri normal standartlarda yerleştirirsek, hiçbir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Üç tane çim sahamız var, kulüp binası önündeki saha da yapılıyor ve daha yapılacak çok saha var. Bu ekip beni çok heyecanlandırdı, bunu söylemeliyim.

Adil Semercioğlu: “Ekibimiz, yönetim kurulumuz 2 senedir görev yapmakta. Bu süreçte ufak – tefek görev paylaşımlarımızda yer değişiklikleri yaptık. Hakikaten arkadaşlar ve izlediğimiz ekibimiz, teknik kadro dahil hepsi işini seven bir ekip, iyi ve ahlaklı sporcu yetiştirebilecek bir ekip, çalışmalarını bazen izlerim. Ciddiyetlerini, çalışkanlıklarını görürüm. İşini seven insan oldu mu olay daha bambaşka oluyor. Çocuklar hocalarını, hocalarımız çocuklarımızı ve işlerini seviyor ve antrenmanlarını, hazırlıklarını ona göre yapıyorlar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Başkan Necip Çarıkçı ise tüm konuşmalardan sonra çok önemli açıklamalar yaptı. Sözlerine toplantıya iştirak eden tüm antrenör ve altyapı hocalarına hoş geldiniz diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkan Necip Çarıkcı: “Bu sene biz Sait hocayla bir mukavele yaptık. Bunun en büyük sebepleri, Türk futbolu her geçen gün geriye gidiyor. Baktığımızda bütün Süper Lig takımlarında yabancı 15 kontenjan, 1.Lig’te yabancı kontenjan. Kulüpler mali yönden de bitmiş vaziyette. Geçen gün Spor Bakanımızla 2 saat toplantı yaptığımızda, bütün kulüplerin tek derdi vardı; hepsi finansal yönden temlik altında, hepsinin Bakanımızdan isteği, bizim bu paralarımızın yarısını temliğe gönderin, yarısını da kulübe gönderin. Bütün kulüplerin derdi bu. Sayın Spor Bakanımız da ilk defa, Suat Kılıç’ı ve Çağatay Kılıç’ı iyi bilirim. İkisi de pek bu sorunlara eğilmemişlerdi. İlk defa Spor Bakanımız, sporun içinden gelen bir kişi olarak, hem Kasımpaşa’da, hem Büyükşehir Belediyespor’da çalışmış, Türkiye’de bütün kulüplerin her şeyini bilen birisi ve hiç egosu olmayan, çok düzgün beyefendi bir insan.

ALTYAPI OLMADAN BU İŞ OLMAZ

Bakanımız kulüplerin bu serzenişlerine karşın, kendilerine altyapı çalışmalarına yönelerek sorunların giderilebileceği konusunu gündeme getirdi. Altyapı olmadan bu işlerin olmayacağını söyledi. 4-5 kulüp başkanı söz aldı, benim de Bakanımıza bir sözüm vardı; Sayın Bakanım, altyapı konusunda doğru söylüyorsunuz, Boluspor’un da bu konuda çalışmaları devam ediyor. Benim sizden tek ricam bütün futbol takımlarının kulüp başkanları SSK ve vergi borcundan biz sorumluyuz. Yani ben kulüp başkanlığını bıraktım diyelim, 5 sene sonra Boluspor’un vergi borcu varsa o dönemde, devlet bize geliyor bu borcun ödenmesi için. Fakat kulüp başkanları uyanık, vergi borcunu ödüyorlar, SSK’yı ödüyorlar ama futbolcu ve hoca alacaklarını ödemiyorlar. Sayın Bakanım Türk futbolu ilerleyecekse bu yasayı çıkartın dedim. Bütün kulüp başkanları hepsi dondu kaldı. Yüzde 80 zaten niyetleri belli, tabiri caizse soygun. Bakan bana teşekkür etti.

15 MİLYON DOLAR

Aslında bizim niyetimiz paraydı, geçen sene Sivasspor başkanıyla birlikte Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ile görüşmemizde 15 milyon dolar bir para vardı bizlere söz verilen para. Ben bunu Bakanımıza ilettim; geçen sene bize bir söz verildi, bu kulüplerin bu konuda bir hakkı var. Bu parayı istedik kendilerinden. Altyapı olarak baktığımız zaman 1.Lig’te bulunan kulüpler içinde herhalde altyapısı bulunan kulüp sayısı 3 tanedir. Tesisi olan, sahası olan, kurumsal yapısı olan bu kadar azdır. 2004’te Boluspor’un antrenman sahası yoktu. Boluspor Süper Lig’deyken, antrenman için Kazlar Çayırı’na giderdik. 2003’te Başkan oldum, otoyol kenarında Karayolları’nın küçük bir antrenman sahası vardı, 3.Lig’de biz antrenman için oraya giderdik. Oraya dağdan 120 kamyon çim alıp buraları saha haline getirdik. 2005’te bu binaya başladık, hamdolsun şu anda hem altyapımızın, hem A takımımızın, yönetimimizin, teknik ekibin bir sosyal tesisimiz var. 150-200 kişiye hizmet veren mutfağımız var.

Bolu halkı her sene hedefe oynayan, şampiyon bir takım istiyor. Aslında Bolu’nun böyle siyasi ve ekonomik bir yapısı olmamasına rağmen, biz biraz halkımızı bu konuda şampiyonluğa alıştırdık. İki şampiyonluk yaşadık, bir play-off derken her kesimi başarı ister duruma getirdik. Bu sene hocamızla uzun vadeli bir çalışma yapmamız gerekiyor. Öze dönmemiz lazım, altyapı ve A takım olarak. Artık Boluspor takımı altyapıdan A takıma en az 4–5 tane her sene oyuncu çıkarması gerekiyor. A takıma alınan futbolcuları da oynatması gerekiyor. Ben buna inanmış vaziyetteyim.

YENİ STAT VE FUTBOL SAHALARIMIZ YAPILACAK

Bu sene altyapı tesislerimizin tümünü elden geçirdik, noksanlarını tamamladık. Yapacağımız yeni halı sahalarımız 3 ay içerisinde çadırları ve sentetik çimleri yenilenecek. Kulüp binamız önüne alttan ısıtmalı antrenman sahamızı bitireceğiz. Atatürk Stadımızın çimini değiştireceğiz. Bolusporumuza yeni bir otobüs kazandırdık A takımımız. Diğer otobüsümüz U21 takımımıza tahsis edildi. Üniversite ile ilgili konuşacak olursak, 4 – 5 tane futbol sahası ve yeni yapılacak stat için Üniversite Rektörümüz çok iyi niyetle çalışmalara başladı. Karabükspor stadı gibi bir konsept üzerinde anlaştık. Belediye Başkanımız, Valimiz ve ben, Rektörümüz ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi içine 5 tane futbol sahası, 1 tane de stadyum yapılacağı konusunda mutabık kaldık. Spor Akademisi şeklinde burası devreye girecek. Spor Bakanımızla görüştüğümüzde, eğer arazi varsa, 4–5 milyona kadar yardım şeklinde antrenman sahaları için anlaştık, sözünü aldık. 50 – 60 dönümlük hazineye ait bir arazi bulup Bolu’ya tüm bu tesisler haricinde 4 -5 tane futbol sahası yapılacak. Biz bu çalışmaları yaparken ve sıkıntılarımızı Bakanımızla paylaşırken Gençlik ve Spor Müdürümüzün de bulunması gerekiyordu. Siyasi irade hiçbir süreçte yanımızda olmadı. Sadece Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’dan başka yanımızda olan yok. Bolu’da bu konuda kafa yoran, isteyen, arzu eden, sonuç odaklı bir Belediye Başkanımız var. Bizim bundan sonraki tek hedefimiz altyapımıza daha fazla değer vereceğiz, zaman ayıracağız. Türk futbolunun kurtuluşu başka türlü olmaz. Bu sene ve bundan sonraki seneler geleceğimiz altyapıda. Bu sene olsun, seneye olsun 4-5 takımın puanları siliniyor. Ligler böyle kör topal gider. Tek istediğimiz her sene bizim Boluspor olarak 4 – 5 tane altyapı oyuncumuzun Boluspor A takımında oynaması. Bunun için de, dışarıdan izlediğimiz, takip ettiğimiz 14, 15, 16, 17 yaşlarında ışık veren oyuncu varsa, biz bünyemize hemen katarız, tesislerimiz, çocukların eğitimleri bizlerin himayesindedir. Bizler bu konuda istekli ve arzuluyuz. Türk futboluna ilerleyen senelerde futbolcular çıkarabiliriz. Spor okullarımızda bu sene 600 çocuğumuzu eğitime aldık, bu yıl bu sayıyı 1000’e çıkarabiliriz. Belki birkaç sene sonra 1999 depreminde sıkıntı yaşanan tesisimiz binalarını Valimizden aldığım onayla yıkıp, buraya 40-50 kişilik bir altyapı sosyal tesis yapılmasını planlamaktayız. Nasıl halı sahalarımız eskidi, sosyal tesislerimizi de İl Özel İdaresi’ne yaptırmamız gerekiyor.

A TAKIMIMIZ VE ALTYAPI BİR AİLEDİR

Burada A takımımız ile altyapı takımlarımız bir aile oldular. Geçmişte A takımda olan idareciler altyapı sorunlarıyla hiç ilgilenmezdi. Sadece A takımı endeksliydiler, süksesi bu işin fazla olabilir belki ama Adil Bey ve Metin Bey bu konuda çok iyi niyetli çalışarak, zaman vererek altyapılarımızı modern bir hale getirdiler. Spor, futbol bir endüstri, alacaksın, yetiştireceksin, satacaksın. Eskisi gibi transfer hovardalığı yapılmayacak. O nedenle altyapı diyoruz. Umut Meraş, Burak Asan var. Emre Sivas’a gitti. Santrfor Furkan geliyor, sol bek Hakan, solaçık Mutlu, kalecilerimiz Sabri ve Cengizhan geliyor ve bunlar bizi mutlu ediyor. Tüm bu konularda ben sizlerin yanındayım. İnşallah seneye de Boluspor Kulübü tabii şampiyon olduğu takdirde bu işler daha kolay olacak, inşallah bu sene şampiyonluk nasip olur. Hedefimiz bu yolda, Sait hocamıza ben tekrar size hoş geldiniz diyorum. A takımımız ve altyapımız sizlerin gayretleriyle tam bir aile olacak ve Boluspor futbolcu yetiştiren bir kulüp olacak. İyi niyetle hizmet edip, Türk futboluna futbolcular kazandırırız.”