Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BEMAD OLARAK TALEP EDİYORUZ”

“BEMAD OLARAK TALEP EDİYORUZ”
Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği Başkanı İrfan Denizli geçtiğimiz günlerde Bolu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak Amenajman Planlamaları ile çalışmalar hakkında bir ricada bulundu.

Denizli; “Bolu ili sınırları dâhilindeki orman alanlarında, yeni yapılacak Amenajman Planları için teşkil olunacak Amenajman heyetlerine bir talimatınızla bu orman alanları için yapılacak olan Planlamada Silvi kültürel müdahalelerin üretim (Eta) ağırlıklı olmaması, Bakım ağırlıklı olmasını talep ediyoruz” dedi.

BEMAD Başkanı İrfan Denizli Bolu’da yaşamış biri olarak mutluluk duyduğunu ifade etti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da “Bolu Tabiatın Kalbidir” sözlerini destekleyerek Bakan Eroğlu’nun övgü dolu sözlerine dikkat çekti.

“BOLU' DA YAŞADIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

35 yılını Bolu’nun çeşitli yerlerinde hizmet verdiğini söyleyen Denizli; “İnsanoğluna sormuşlar, "Doğduğun yer mi? Doyduğun (yaşadığın) yer mi?" diye. Her insanda doğduğu yerin bir anlamı, bir hikâyesi mutlaka vardır. Günümüzün dünya ekonomisi içerisinde yaşayan insanlar için doyduğu ve dolayısıyla yaşadığı yerin daha önemli olduğunu düşünüyorum, insanlar yaşadıkları yerlerde; ya kamu görevlisi, ya sanatkar ya da esnaf veya emekli olarak bulunmakta olup kendi yaşamlarını sürdürürken yaşamakta olduğu yerdeki insanlara ve ülkesine de hizmet vermiş olurlar. Hatta emekliler bile daha önce kazanmış oldukları deneyimlerini yaşadıkları yerlere taşıyıp karınca kaderince katkıda bulunmak isterler. Bu konuda bilhassa öğretmenler camiası örnek verilebilir. Bazı kişiler müstesna olduğunu kabul etmemiz lazım.

Ben Bolu' da doğmadım. Ama 40 yıla yakın zamandır Bolu' da yaşadım. Halen de Bolu' da yaşadığım için çok mutluyum. Cenab-ı Allah herkese Bolu gibi güzel bir şehirde yaşamayı nasip etsin.

Orman teşkilatında çalışmış olduğum 46 yılımın 35 yılı Bolu'nun çeşitli mıntıkalarında hizmetler vererek geçmiştir. Üç yıl önce emekli oldum. 22 Nisan 2017 günü yapılan Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği’nin (BEMAD) 11. Olağan genel kurulunda bana başkanlık görevi verildi. Bir kere daha buradan arkadaşlarıma teşekkürlerimi arz ediyorum. Yönetim kurulundaki çok değerli arkadaşlarım gibi bende şimdiye kadar edinmiş olduğum deneyimlerimi bu defa bir sivil toplum örgütünün gücü ile birleştirerek her zaman olduğu gibi önce yaşadığımız yer olan güzel Bolu'muza ve dolayısıyla ülkemize bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz. Allah bizleri utandırmaz inşallah” diye konuştu.

“BOLU TABİATIN KALBİDİR”

Bakan Eroğlu’nun Bolu ziyaretinde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a övgü dolu sözler  dile getirmesinden gururlandığını ifade eden Denizli; “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu 28 Ocak 2018 günü Bolu'muzu ziyaret etmiştir. Ziyaretleri sırasında Bolu'yu ve Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’ı meth eden güzel ifadelerde bulunmuştur. Sayın Bakanımız: Bolu, insanın ölmeden görmesi gereken yerlerden biridir, Bolu'yu Dünyaya tanıtacağız, Bolu' ya ait 50 proje yapıldı, 38 proje bitti geri kalan projelerinde en kısa sürede bitecek, Belediye Başkanı çok çalışkan ve beceriklidir diyordu.

Sayın Bakanımız bunları ifade ederken Bolu' da yaşayan birisi olarak gururlanıyor ve çok haz alarak dikkatle dinliyordum.

Bakanımızın ifadelerine katılmamak mümkün değildir. Bolu, gerçekten tabiatın bahşettiği doğal güzelliklerin yanında Dünyaca isim yapmış kayak merkezleri, Abant, Yedigöller ve Gölcük gibi tabiat alanları Bolu'dadır. Bolu şehir merkezine 5 km mesafe ile başlayan ve Emirgan korusunu andıran altı çimen üstü çam ormanları, etrafı ormanlarla çevrili yaylaları ve buralarda yaşayıp ormanı gözü gibi koruyan insanları ayrı bir güzellik katmaktadır. Bolu, yazın ayrı bir güzel, kışın ayrı bir güzeldir. Hele Ankara-İstanbul gibi iki metropol şehri birleştiren Anadolu otoyolunun ve D-100 karayolunun tam ortasında ve kenarında yer alması ise her türlü, her yere ve her zaman rahatlıkla ulaşımın yapılabilmesine şansına sahip olması ayrı bir özellik ve güzellik arz etmektedir. Büyük şehirlerimizdeki trafik çilekeşliği ile bir semtten başka bir semte gitmek saatleri alırken Bolu; Ankara'ya 1,5 saat İstanbul’a ise 2,0 saat gibi kısa bir zamanda ve rahatlıkta gidilebilir bir konumdadır. Bu nedenlerle Bolu; 20-30 yıl sonraya kalmaz, devamlı büyümekte ve genişlemekte olan iki metropol şehirde (Anakara-İstanbul) yaşayan insanların günü birlik gelip yaşayabilecekleri, rahat nefes alabilecekleri bir yer olacağı kesin olarak görülmektedir. Sözün özü Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’ın tabiriyle “Bolu Tabiatın Kalbidir.” şeklinde konuştu.

“BEMAD OLARAK TALEP EDİYORUZ”

Denizli, Bakan Eroğlu’ndan 2018 yılında yenilenecek Orman İşletme Müdürlüklerinin Amenajman Planlarında Rekreasyon fonksiyon ağırlıklı Planlanmasını BEMAD olarak talep ettiklerini kaydetti. Denizli; “Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) olarak bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’ndan bir istirhamda bulunmak istiyoruz. Bir ziyaretim sırasında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki bazı Orman İşletme Müdürlüklerinin Amenajman Planları 2018 yılında yenileneceğini öğrendim.

Sayın Bakanım; yukarıda Bolu'nun özellikleri ve geleceği anlatıldığı gibi, hakikaten yakın gelecekte İstanbul ve Ankara' da yaşayan insanların rahat ulaşım imkanları ile dinlenebilecekleri ve nefes alabilecekleri yer olacağı şimdiden belli olan söz konusu kriterlere sahip en azından Bolu ili sınırları dâhilindeki orman alanlarında, yeni yapılacak Amenajman Planları için teşkil olunacak Amenajman heyetlerine bir talimatınızla bu orman alanları için yapılacak olan Planlamada Silvi kültürel müdahalelerin üretim (Eta) ağırlıklı olmaması, Bakım ağırlıklı olmasını talep ediyoruz. Son zamanlarda fonksiyonel Amenajman Planlamaların yapılması nedeniyle söz konusu bu orman alanlarının Rekreasyon fonksiyon ağırlıklı Planlanmasını BEMAD olarak talep ediyoruz. Güzel Bolu'muz için bir projenizin de bunun olmasını istirham ediyoruz.

Hep birlikte, her zaman, her şey daha güzel bir Bolu ve daha güzel bir Türkiye için Allah yar ve yardımcımız olsun. Saygılarımızla.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: