Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAYIP KAÇAK ORANI AÇIKLANDI

KAYIP KAÇAK ORANI AÇIKLANDI
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da su kayıp kaçak oranının %19’a düştüğünü ifade ederek, başka bir ilde hayal edilemeyecek seviyelere gelindiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bolu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun belediye ziyareti esnasında gündeme gelen konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, su kayıp kaçak oranlarının Türkiye’de %50’lerde olduğunu, Bolu’da ise bu oranın %19’a indiğini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun su kayıp kaçak oranında hedefi %30 olarak belirlediğini söyleyen Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “Biz Bolu Belediyesi olarak Bolu’yu geleceğe taşımak istiyoruz. Taşırken de, dünyanın gelişmiş illeri ile kıyaslanacak şekilde altyapılarımızı oluşturmak durumundayız. Şu an şehir merkezinde altyapıyı bitirdik. Bu onun çok ilgisini çeken bir konudur, kendisi İSKİ’den geldiği için. Kendisi Ankara’da bir sunumda Türkiye’nin içme suyunda kaçak kayıp oranının hedefi %30 dedi, şu an %50’lerdedir Türkiye’deki kaçak kayıp oranı. Dünyanın gelişmiş illerinde ise bu 20’lerin altına düşüyor. Bolu Belediyesi ise %19’a indi deyince buna inanamadı ve alkışladı. Bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bunun sağlanması, başka bir ilin bunu hayal etmesi mümkün değildir. Bolu bu noktaya geldi.

Yeraltındaki içme suyu şebekemizi sıfırladığımızı söyledim, Kökez suyu şebekemizi yeniledik, bir de yeraltına kullanma suyu şebekesi döşedik dedim, ne olduğunu sordu. Dedim ki; park bahçelerin sulamasını ayrı bir şebekeden yapıyoruz, itfaiyenin kullandığı suları, hatta parasını almadığımız tuvaletlere buradan su veriyoruz, %85’ine de yeni şebeke çektiğimizi söyledim. Kendisi bunları duyunca şaşırdı, inanamadı, inşallah bunları başka yerlerde anlatmasını sağlayarak Bolu’yu da anlatmış olacağız. Bolu böyle bir noktaya geldi.”

Etiketler: