Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İZCİLERDEN AFRİN’DEKİ MEHMETÇİK’E DESTEK

İZCİLERDEN AFRİN’DEKİ MEHMETÇİK’E DESTEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, izcilik faaliyetleri kapsamında her yıl binlerce izciyi Bolu Aladağ’da bulunan Kış İzci Kampı’nda ağırlıyor.


 20 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve yaklaşık bin 500 izciyi ağır kış şartlarına hazırlamak için eğitim verilen Kış İzci Kampı drone ile görüntülendi. İzciler, Afrin’de terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüten Mehmetçik’e selam göndererek dua etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde düzenlenen İBB İleri Düzey Kış İzci Kampı bu yıl da Bolu Aladağ’da binlerce izciye kapılarını açtı. Türkiye’nin dört bir yanından Milli ve mahalli izcilerin katıldığı ileri düzey izci kampında, Filistinli ve Suriyeli izciler de ağırlanıyor. Birer hafta olmak üzere toplam 3 dönem şeklinde düzenlenen kampın ilk döneminde 600 izci eğitim alırken, ikinci dönemi ise 28 Ocak’ta başladı. Kocaeli, Malatya, Ankara, Aydın, Kayseri, Hatay, Eskişehir, Çankırı, Karabük, Muğla, Ordu, Konya, Diyarbakır, Bolu, İstanbul ve Kıbrıs’tan gelen 573 izci 2. Dönem kampında zorlu bir eğitim dönemi geçiriyor. İzcilerin kış şartlarıyla çetin mücadelesi ve kampın bulunduğu alan drone ile görüntülendi.

İzciler zorlu kış koşullarıyla baş etmeyi öğreniyorlar

Gençlerin ağır kış şartları altında hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanabilmeleri amacıyla gerçekleştirilen kampta faaliyetler ve eğitimler arazide yapılıyor. Kamp sırasında; kızak, kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, doğada beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip birçok eğitim teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.

İBB izcilerinden Afrin’deki Mehmetçik’e destek

İkinci dönem izci kampında bulunan milli ve mahalli izciler, Afrin’de terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüten Mehmetçik’e selam göndererek dua etti. Düzenlenen bayrak töreni esnasında marşlarla askerlerimize destek olan izciler, “Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’nda Vatanı Milleti ve Bayrağı için teröristler ile mücadele eden asker abilerimize İBB Kış İzci Kampı’ndan selam olsun! Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Mehmetçiğimizi muzaffer eyle Yarabbi!” yazılı bir pankart açtı. Öte yandan tören sonrası izciler iyi dilekleri olarak Afrin’de mücadele eden Mehmetçik’in muzaffer olmasını diledi.

“Başlı başına kış şartlarında nasıl hayatta kalabileceklerini öğretmeye çalışıyoruz”

Bolu Aladağ’da yapılan izcilik hakkında bilgiler aktaran Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, “Burada hem milli ve mahalli kış kampımız sürüyor, hem de ileri düzey kış kampımız var. Burada ilk defa kampa gelen izcilerimiz eğitilirken, yukarıda ki yaylada daha zor şartlarda, daha küçük çapta çok tecrübeli izciler hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Burada hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden hem de yurdumuzun değişik illerinden izcilerimizle bir aradayız. Bunlara sobanın yaktığını öğretiyoruz. Soğuğun insanı dondurabileceğini öğretiyoruz. Maalesef çocuklarımız ve gençlerimiz sobanın yaktığını bilmiyorlar, doğalgaz çocuğu oldular. Biz burada başlı başına kış şartlarında nasıl hayatta kalabileceğini öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

İzcilerin bazıları ilk defa kar görürken, bazıları ise kardan mağarada yaşamaya çalışıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen izcilerle birlikte yurdun çeşitli yerlerinden gelen izciler bir kampta toplandı. Kıbrıs’tan gelen izciler ilk defa kar görme heyecanı yaşarken, Anadolu’dan gelen izciler ise aşama geçtikçe kardan mağarada yaşamaya çalıştı.

Hayatından ilk defa kar gören Kuzey Kıbrıslı Sevtap Yılmaz, “İlk başta çok soğuk olduğu için alışamadık, burada ilk defa kar gördüm. Biraz daha ilerleyince karın dizimize geldiğini ve ıslandığımız gördük ve parmaklarımız dondu. Burada sadece sıcakta değil soğukta yaşayabileceğimizi öğrendik” diye konuştu.

Yaylada kardan yapılan evde yaşamaya çalışan izci grubunun üyesi Ensar Burak Saraçoğlu ise, “Aşama aşama ilerliyoruz, şu anda içerisinde bulunduğumuz kar mağarası ikinci aşamada yer alıyor. Burada elektrik yok, hiçbir şekilde telefonlar çekmiyor. Elimizden geldiğince doğal imkanlardan yararlanıyoruz” şeklinde konuştu.

İBB İleri Düzey Kış İzci Kampı’nın son döneminde ise Suriyeli ve Filistinli izciler ağırlanacak. Yaklaşık 600 misafir izci, Milli izciler ile birlikte kamp yapacak ve izcilik eğitimleri alacak.

Etiketler: