Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2017 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2017 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Bolu Valisi Aydın Baruş Başkanlığında 2017 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda eğitimden tarıma, sanayiden ulaştırmaya, adalet hizmetlerinden sosyal yardımlara varıncaya dek geçen bir yılda yapılan yatırım faaliyetleri ve gelecek dönemde yapılacaklar hakkında da bilgiler verildi.

2017 yılı içerisinde yatırım faaliyetleri ve harcama konularını içeren basın toplantısıyla Vali Aydın Baruş Abant Toplantı Salonunda gazetecilerle bir araya geldi. Vali Baruş başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek 2017 yılında yapılanları şu ifadelerle anlattı; “Sizlerle birlikle 2017 yılında ilimizde yapılan önemli yatırımları görseller eşliğinde değerlendirme yapacağız. 2017 yılı yatırımlar açısından Bolu ili için verimli bir yıl oldu. İnşallah bu başarılı ve verimli yılı 2018 yılında da devam ettirir halkımızın layık olduğu hizmetleri yerine getirmenin huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşarız.”

Eğitimde öğrencilerin öncelikleri, tarımda önemli kazanım sağlanması, kentleşme bakımından sanayide gelinen nokta, sosyal yardımlar, engelli ve yaşlı vatandaşlar için kaliteli yaşam ile ilgili Bolu’da çok önemli projeler gerçekleştiği belirten Baruş, konuşmasının ardından Bolu Valiliği tarafından hazırlanan 2017 değerlendirme raporunun sunumu eşliğinde anlattı.

Baruş, 1 Ocak - 31 Aralık 2017 dönemi itibari ile Bolu ili genelinde 128’i bölge müdürlükleri, 10'u üniversite, 3'ü cumhuriyet başsavcılığı, 19'u il özel idaresi, 106’sı il müdürlükleri, 190’ı kaymakamlıklar (Köylere Hizmet Götürme Birlikleri) ve 139’u belediyelere ait olmak üzere toplam 595 proje yürütüldüğünü, bu projelerden 372’sinin tamamlandığını, 149 projenin devam etmekte olduğunu, 3 projenin ihalesi yapıldığını, 19 projenin ihale safhasında, 11 projenin yaklaşık maliyet aşamasında ve 41 projenin ise proje hazırlama safhasında olduğunu belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Baruş, açıklamalarında spor turizmine de yer verdi. Baruş, “Spor turizmi kapsamında Abant'a 2 adet futbol sahası, basketbol ve tenis kortu yapılacak. Bu çalışmalara bu yıl içerisinde başlanacak. Futbol takımlarımız ve Abant'ı ziyaret eden tatilcilerimiz bu tesislerimizden faydalanabilecek.” diye konuştu.

“YATIRIMLAR ÖNEM TAŞIYOR”

Vali Baruş, il merkezine çim hokeyi sahasının yapılacağını hatırlatarak, "Hava şartları uygun olduğunda çalışmalara başlanacak. İnşallah bu tesisimizi Bolu'ya kazandırmış olacağız. Spor turizmi anlamında da bu yatırımlar önem taşıyor. Yeterli spor alanlarının olması gelecek olan takımlar için antrenman yapacakları sahaların olması önemli bir husus.” dedi.

“SPOR TURİZMİNDE LAYIK OLDUĞU YERİ BULACAK”

Yeni yapılan yatırımlarla birlikte Karaçayır Mahallesi'nin bir spor kompleksi haline geldiğini ifade eden Baruş, şöyle konuştu: “Olimpik yüzme havuzumuz, sporcu kamp eğitim merkezimiz, sporcu fabrikamızla birlikte oradaki inşaat çalışması da tamamlanmış olacak. Bolu'da Türkiye çapında önemli şampiyonalar düzenleme imkanına kavuşmuş olacağız. Bolu gelecekte spor turizmi anlamında layık olduğu yeri bulacak diye düşünüyorum.”

“BOLU İKİNCİ BÖLGEDE”

2017 değerlemesine bakıldığında Türkiye genelinde Bolu’nun aldığı yatırım teşvikleri konusunda bilgiler veren Baruş, “Yatırım miktarı konusunda belki bir rakam telaffuz edilebilir ama o da çok sağlıklı olmayabilir. Çünkü hem nüfus hem coğrafi alan hem öncelikler bakımında her ilin değişik öncelikleri var. Yatırım teşvikleri konusunda biliyorsunuz Bolu ikinci bölgede. Yatırım teşviklerinde çevre illerimiz kadar istifade edemiyoruz. Buna rağmen Bolu Organize Sanayi bölgesinde tahsis edilebilecek alan kalmamış durumda. Özellikle sağlıklı bir ortamda faaliyet sürdürmek isteyen sektörler iş adamları Bolu’yu tercih ediyor. Yatırım teşviklerini dikkate almaksızın tercih ediyor. Ama tabii ki özellikle Gerede Organize Sanayi Bölgemiz, Gerede Deri Organize Sanayi Bölgemiz, Yeniçağa şu anda kamulaştırma işlemleri yapılmamış olan alanlarda yeni yatırımcılar gelmesini bekliyoruz. Yatırım teşvikleri noktasında üst düzeyde olmadığımız için bu biraz caydırıcı oluyor yatırımcılar açısından” şeklinde konuştu.

Etiketler: