Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU SÜREÇ HEPİMİZİ SAVURDU”

“BU SÜREÇ HEPİMİZİ SAVURDU”
Bolu Eski Milletvekili Mehmet Güner, Partililerine sitem etti.

Cumartesi günü AK Parti binasında gerçekleşen Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına Bolu eski Milletvekili Mehmet Güner’in konuşmaları damgasını vurdu. AK Parti Bolu İl Başkanlığında yaşanan kongre ertelenme süreci ile ilgili açıklamalar yapan Güner, “Mümin dediğin yanında bulunan, birlikte hareket ettiği kişinin açığını deşifre etmez. Maalesef bunları yaşadık, çok yazık. Kimse merak etmesin bu teşkilat aciz değil” diyerek AK Parti’de uzun süredir yaşanan sıkıntıyla ilgili üzüntülerini dile getirdi.      

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilen AK Parti İl Kongresi tartışmaları devam ediyor. Yaşanan süreçte önce istifa eden ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar İl Başkanı olarak görevlendirilen Nurettin Doğanay teşkilatın başına geçse de tartışmalar dinmiyor.

“KİMİN NE TARAFA GİTTİĞİ BİLE BELLİ OLMADI”

Son olarak Cumartesi günü AK Parti binasında düzenlenen Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına da yaşanan kongre iptal süreci damga vurdu. Toplantıda yapılan konuşmalarda birlik beraberlikten bahsedilirken, kürsüye çıkan Bolu eski Milletvekili Mehmet Güner, yaşanan olaylardan dolayı bir aydır çok üzgün olduğunu belirtti. Güner, “Bundan önceki il danışma meclisi toplantısına da katıldım, o gün çok mutluyduk. Kongre kararı alınmış, kimin il başkanı olacağı belli, ondan önce merkez ilçe kongremiz yapılmış, yeni bir yönetim oluşmuş, her şey gayet güzel. Ama ne olduysa kongre zamanına 3 gün kala il başkanımız istifa etti, kongre ertelendi. Geçtiğimiz günlerde genel merkeze il başkanlığı için gidildi ve tekrar il başkanımızın göreve devam etmesi konusunda karar çıktı. Ama bu süreç içerisinde biz öyle bir savrulduk ki kimin ne tarafa gittiği bile belli olmadı” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR LİDERİMİZ OLMASA TOZ DUMAN OLURUZ”

“Burada yaptığımız konuşmalarda ülkemizdeki birlik ve beraberlikten bahsediyoruz ama biz burada birlik ve beraberliği sağlıya biliyor muyuz?” diyen Mehmet Güner, “Bu siyasi hareket eğer güçlü bir lidere sahip olmasa biz toz duman oluruz. Nedir bu ya? Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Burada geliyorum bir arkadaşla konuşuyorum, bir müddet sonra bizde bu dedikoduların içerisine dahil oluyoruz. Birbirimizin hakkında genel merkeze söylenmedik şey kalmamış. Bir mümin başka bir müminin hatasını gördüğü zaman onu afişe etmez. Müminin görevi onu kapatmaktır. Eğer kapatmıyorsa müminliğinde bir sıkıntı vardır” ifadesini kullandı.

“BİZ DAĞILIRSAK YUKARISI DARMA DUMAN OLUR”

Konuşmasının sonunda yaşanan kötü günlerin geride bırakılmasını ve bundan sonraki süreçte birlik beraberlik içinde olunması isteğinde bulunan Güner sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu siyasi hareket bu ülkeye hizmet ediyor 15 yılı geçti. Yapılan işi bir kişinin omuzlarına yıkmayalım. Gelin beraber olalım. Birbirimizi sevmek zorunda da değiliz. Bir evde iki kardeş bile farklı şeyler düşünebilir. Mutlaka birimizin dediğini birimiz kabul etmek zorunda da değil ama bunları bir yerde oturup açık konuşmak faydalı değil mi? Hep arkadan konuşuyoruz. Ben bu bir aylık süre içerisinde gerçekten çok üzüldüm. İki kişi arasında konuşulan şey sır olmaz onu da soleyim. Ne olur bundan sonrası için gelin beraber olalım, kardeş olalım. Bundan bir buçuk yıl sonra seçim var seçimde biz dağılırsak yukarısı darma duman olur bizim çalışmamız ve birlik olmamız gerekiyor.” 

 

Etiketler: