Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÜRETİMİ YÖNETMEK İNSANLARI YÖNETMEKTİR”

“ÜRETİMİ YÖNETMEK İNSANLARI YÖNETMEKTİR”
MÜSİAD Bolu şubesi “Üretim Yönetimi” başlığı adı altında düzenlediği seminerde Hikmet Baydar’ı konuk etti. Seminer slayt sunumu ile MÜSİAD Bolu Şubesinde gelen katılımcılarla gerçekleşti. Baydar; “Öncelikle üretimi yönetmek demek şirketin bütün birimleri koordineli, sağlıklı ilişkiler kurmak demek. İşi yapan insanları da yönettiği için üretimde çalışan insanların motivasyonundan da sorumlu” dedi.


3. Göz Danışmanlık firması CEO’su Hikmet Baydar’ın sunumu ile gerçekleşen seminerde; Üretim Yönetimi” balığı adı altında Süreç Yönetimi, Tedarikçi ilişkileri, Makina yönetimi, İnsan yönetiminde firma sahiplerini, kurumsallaşmak isteyen firmaları ve genç girişimcileri bilgilendirmek amacıyla eğitim verildi.

“İNSANLARA NASIL HİTAP EDECEKLER BİLMİYORLAR”

3. Göz Danışmanlık firması CEO’su Hikmet Baydar, üretimi gerçekleştiren insanların önceliklerinin belirlenmesi konusuna dikkat çekerek; “Üretim yönetiminde bu güne kadar yapılan uygulamalara baktığımız zaman genellikle süreçlerin oluşturulması o süreçler içerisindeki iş aşamalarının oluşturulması gibi çok standart bazı modeller konuşuluyor. Fakat üretim yönetmek sadece makineyi ve süreci yönetmek değil daha çok üretimi gerçekleştiren insanları da yönetmek demek. Dolayısıyla bizdeki en büyük eksiklik belki üretimi yöneten kişinin finansmandan satışa kadar birçok yerin de başarılı olmasının temel nedeni dolayısıyla bu insanlar yaptıkları her harekette ya satın almanın ya satışın ya finansmanın başarısız olmasına da yol açabiliyorlar. Bu yüzden öncelikle üretimi yönetmek demek şirketin bütün birimleri koordineli, sağlıklı ilişkiler kurmak demek. Bunun yanında üretimi yöneten kişi sadece bir makine bandını, üretim bandını yönetmiyor. O işi yapan insanları da yönettiği için üretimde çalışan insanların motivasyonundan da sorumlu ama maalesef bizde üretimi yöneten kişiler daha çok üretimin çekirdeğinden geldikleri için bu konularda oldukça zayıf ve eksikler. Dolayısıyla karşısındaki insanlara nasıl hitap edecekler bilmiyorlar. O yüzden de genellikle imalathanelere gidin bakın herkes hayatından bezmiş gibi çalışır. Hiç kimse keyifli ve mutlu çalışmıyor. Sebebi ne? Üretimi yöneten yöneticiliği bilmiyor. Kimi nasıl yöneteceğini bilmiyor ve o ekibinin lideri olduğu, motive etmesi gerektiği farkında değiller” şeklinde konuştu.

“DOKÜMANTASYON VE DENETİM NASIL YAPILMALI?”

Süreçlerin oluşturulmasından insan kaynakları yönetimine kadar uzanan hazırlıkta neler yapılması gerektiği anlatan Baydar; “Burada konuyu üçe ayırdık biz. Süreç yönetimi ki; o proseslerin nasıl oluştuğunu örneklerle anlatacağız. İkincisi ekip yönetimi insan kaynakları yönetimi ile özdeşleştirip videolar göstereceğiz. Bunun yanında ki insanlar bazen kendileri ile yüzleşmesini sağlayacak şekilde bazı sorgulamalar da yapacağız ki; gittiklerinde olayın etkisinde kalabilsinler. Bir diğeri de bir proses nasıl hazırlanır o prosesin hazırlanmasında çünkü ISO standarttı olarak bazı şeyler hazırlanıyor ama çok ezberci hazırlanıyor onun aslında ruhunda ne var ne için yapılması gerekiyor arkasındaki bunlara değineceğim çünkü bu hiçbir yerde anlatılmıyor. Direk proses anlatılıyor ama arkasında bir evrak, istatistik bir denetim olmadığı sürece saçma sapan imalatlar ile karşılaşabiliyoruz. O yüzden de buradaki konu daha çok üretime ne kadar hakim oldukları ama üretimin konusunu anlatırken de diğer birimlerle olan koordinasyonunu da etkilerini de burada konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİMİ YÖNETEN KİŞİNİN SİSTEME HÂKİM OLMASINI SAĞLAMAYACAĞIZ”

Seminer için gelen katılımcılara, çalıştırdıkları insanlar ile beraber bir ekip oldukları ve başarının da buna bağlı olduğunun  altını çizen Baydar; “Buradaki insanlar öncelikle çalıştırdıkları insanların sonuçta bir varlık olduğunu kendi iç dünyaları olduğunu onlarla beraber bir ekip olduğunu başarının bir ekip işi olduğunu iyice hazmederek gidecekler. Bunun yanında üretim bandındaki aksaklıklara denetim denetçi gözü ile de bakabilecekler. Yanlış makine seçilmiş mi, üretim bandı doğru dizilmiş mi, prosesler doğru tanımlanmış mı, kalite kontrol yerinde zamanında doğru yapılabiliyor mu, artı olarak başarısız ise neden, ben o başarısızlıkta ne kadar rol alıyorum, finansmandaki sıkıntının sebebi ben miyim acaba ve ya satın alma işini gerçekten düzgün yapıyor mu, yanlış yapıyorsa o yanlıştan ben nasıl etkileniyorum buradan öğrenerek gidecekler. Dolayısıyla üretimi yöneten kişinin komple sisteme hakim olmasını sağlamaya çalışacağız. Gittiklerinde ister istemez kendi dünyalarından çıkıp belki de daha geniş bir vizyonla görmüş olacaklar. Böylece şirketleri geleceğe daha iyi hazırlayacaklar diye düşünüyorum” diye konuştu.

“OBJEKTİF VE ADALETLİ DAVRANMALARINI SAĞLAMAMIZ LAZIM”

Baydar, her firmanın, her yöneticinin farklı eksikliklerinin olduğunu ifade ederek; “Bir firmaya yönelik bir çözüm bir başka firma için doğru çözüm olamayabiliyor. Bu yüzden öncelikle birebir iyi tanımamız lazım birbirimizi. Neden? Çünkü öncelikle o ihtiyacı giderebilecek ilaç bende var mı? Buna inanmaları gerekiyor, ondan sonra da o şirkette nerede rahatsızlık var, nasıl çözülmesi gerekiyor bunun bir teşhis edilmesi gerekiyor. Bir nevi inceleme araştırma dönemi sonra ne yapabiliriz oturup konuşmak lazım. Dolayısıyla burada birebir ilişkilerle zaten şirketi yönetenlerle bu ilişkiler sürdürülüyor. Birebir ilişkilerde önce neden şikâyetçi, çünkü başım ağrıyor diyor ama o baş ağrısı neden kaynaklanıyor gerçekten başın olduğu bölgeden mi, başka organdan mı onu iyi teşhis etmek gerekiyor. Bazen problemin kaynaklandığı noktayı bile doğru söyleyemeyebiliyorlar. O yüzden de önce birebir ilişkilerde onları tanımam lazım. Bazen öyle oluyor ki 3 kişi, 3 ortak üçüne de öncelikleri sorduğunuzda bambaşka şeyler söylüyor. Demek üçünün de dünyası farklı. Böyle olunca tabi bu insanların biz öncelikle dünyalarına girmemiz lazım, birbirlerini çok iyi anlayacak duruma gelmeleri lazım, empati yapmalarını sağlamamız lazım. Objektif ve adaletli davranmalarını sağlamamız lazım.” Onlar o standardı sağladıklarında zaten birçok şeyi çözmeye başlıyoruz ve böylece şirket içerisindeki her sorun herkesin el atmak istediği ve çözmek istediği bir sorun haline geliyor ki; o sorun ortadan kalıyor. Şirketlerin yöneticileri bizim için hedefleri ne? Hangi sıkıntılarda bizim yanımızda duracaklar biz ona bakıyoruz. Onda sonra sıkıntını üzerine gidebiliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Etiketler: