Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“6 BİN 500 İLAVE İSTİHDAMI AŞMIŞ DURUMDAYIZ”

“6 BİN 500 İLAVE İSTİHDAMI AŞMIŞ DURUMDAYIZ”
Bolu İş-kur Müdürü İsmail Yalçın 2017 yılında Milli Seferberlik kapsamında Bolu’nun geldiği noktayı değerlendirdi. 11 ayda üç katı istihdam sağlandığını belirten Yalçın; “Yani bu çok ciddi bir rakam, çok iyi bir rakam. 2017 11. Ayın sonu itibariyle 6 bin 500 ilave istihdam durumunu aşmış durumdayız. Bu çok güzel bir rakam. Bunun için bu istidamı gerçekleştiren işverenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yalçın, 2016 yılında yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından istihdamda daralma olması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli seferberlik ilan etmesi ile Bolu olarak verilen istihdamın çok üstünde bir rakam sağlandığını vurguladı.

2018 yılında da Milli seferberliğin devam edeceğini ifade eden Yalçın, iş kur olarak vatandaşın ve işverenin yanında olduklarını söyledi. Yalçın, “Benim işim yok diyen, ben çalışmak istiyorum diyen, benim mesleğim yok diyen bütün vatandaşlarımızı İŞKUR’a davet ediyoruz” dedi.

“TEŞVİK 2020 YILINA KADAR UZATILDI”

Bolu olarak milli seferberliğe verilen katkıda çok iyi bir noktada olunduğunu kaydeden Yalçın, “2017 yılı istihdam açısından çok güzel bir yıldı. Biliyorsunuz 2016 yılında o malum olaylardan dolayı istihdamda ciddi bir daralma oluşmuş ve Şubat ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Milli Seferberlik ilan etmişti. Bolu olarak biz bu milli seferberliğe katkı vermek adına Sayın valimizin başkanlığında 22 Şubat’ta bir toplantı yapılmış ve orada istihdam taahhütleri alınmıştı. O gün il olarak verdiğimiz istihdam taahhüdünün 11 ayda üç katını aşmış durumdayız. Yani bu çok ciddi bir rakam, çok iyi bir rakam. 2017 11. Ayın sonu itibariyle 6 bin 500 ilave istihdam durumunu aşmış durumdayız. Bu çok güzel bir rakam. Bunun için bu istidamı gerçekleştiren işverenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu konuda gayret, çaba ve desteklerini  hiç eksik etmeyen ve sürekli arkamızda olan sayın valimize çok teşekkür ediyoruz. Ticaret Odası Başkanımız ve ticaret odasının tüm üyelerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla hep birlikte omuz omuza vererek Bolululara istihdam seferberliğine yaptığımız taahhüdün çok üstünde yeni bir istihdam geliştirerek katkıda bulunduk. Tabi burada devletimizin işverenlere sağladığı teşviklerde önemliydi. 687 sayılı kanun hükmünde kararname ile getirilen teşvik 2020 yılına kadar uzatıldı. Detayları henüz kanunlaşmadı ama bununla birlikte şunu diyebiliriz. Yine 687 ile getirilmiş teşvikleri ve 6111 sayılı teşvik devam edecek” şeklinde konuştu.

“İŞBAŞI EĞİTİMLERİMİZ 2018 DEVAM EDECEK”

Yalçın, İşbaşı Eğitimler ile birlikte mesleki eğitimlerin de 2018 yılında devam edeceğini duyurdu. Yalçın; “Bunun dışında özellikle işletmelerimizin aradığım nitelikte eleman bulamıyorum sorusuna cevap bulacak ve onları ciddi manada istihdam desteği oluşturacak İşbaşı Eğitim Programlarımız 2018 yılı içerisinde hızla devam edecek. Bu konuyla ilgili bütün işletmelerimizin bu programlardan faydalanmalarını biz arzu ediyoruz. Bazı mesleklerde 6 Ay’a kadar, bazı mesleklerde 3 Ay’a kadar yine 2018 yılı içerisinde yine İşbaşı Eğitim Programlarımız devam etti. Bununla birlikte Ticaret Odası Odalar ve Borsalar Birliği ile yaptığımız bir protokol gereği Mesleki Eğitim Geliştirme Projesi kapsamında mesleki eğitimlerimiz 8 Ay’a kadar devam edecek İŞKUR olarak. Bunun dışında dezavantajlı guruplara dönük faaliyetlerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

“HEM VATANDAŞIMIZIN HEM İŞVERENLERİMİZİN YANINDAYIZ”

İsmail Yalçın, personel bulmakta zorlanan işverenleri, işim yok diyen vatandaşları İŞKUR’a davet ederek çağrıda bulundu. Yalçın; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 2018 yılı içerisinde de Milli İstihdam Seferberliği devam edecek.  Ben Bolumuzun 2018 yılı içerisinde de üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yapacağına ve istihdamı geliştireceğine, koruyacağına yatırımı, ihracatı ve üretimi artıracağına dönük hiçbir endişem yok. Biz de İŞKUR olarak hem vatandaşlarımız hem de işverenlerimizin yanındayız. Benim işim yok diyen, ben çalışmak istiyorum diyen, benim mesleğim yok diyen bütün vatandaşlarımızı İŞKUR’a davet ediyoruz. Biz onlara her türlü yardım ve desteği sağlayacağız. Personel bulmakta istediği elemanı bulmakta zorlandığını ifade eden bütün işverenlerimizi de işbirliği yapmak üzere İŞKUR’a davet ediyoruz. Ya da onlar bizi arasınlar biz onların ayağına kadar da gideriz” diye konuştu.

 

Etiketler: