Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GENÇ ÇİFTÇİLER İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

GENÇ ÇİFTÇİLER İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR Bolu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında genç çiftçilerin eğitimi amacıyla bir protokol imzalandı.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine, İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan ve Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Fahri Tetik katıldı.

Protokol imzalanmadan önce bir açıklama yapan İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, protokolün hayırlı olmasını diledi. Yalçın, İnşallah bu protokolün ülkemiz için, özellikle kırsalda yaşayan genç insanlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan bir protokole dayalı olarak genç çiftçilerin eğitimi hedefleniyor. İlimizde de Tarım İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa gerçekleştireceğimiz yaklaşık 685 vatandaşımızın istifade edeceği eğitim programını tüm merkez ve ilçe köylerine yaymaya çalıştık. Özellikle tarımda daha ziyade iştigal eden köyleri Tarım İl Müdürlüğümüz belirledi ve oralarda eğitimlerimizi inşallah başlatacağız.

Biz bunu önemsiyoruz. Çünkü insanımızın doğduğu yerde doyması çok önemli. Eğer o genç insanlarımızın köylerimizde tutabilirsek, hem tarım arazilerimizin daha verimli kullanılmasına katkı sağlamış olacağız. Hem de demografik yapımızı bozmamış olacağız. Teknik verilere baktığınızda tarım açısından kendisine yeter bir ülke görünmemize rağmen, buğday satın alıyoruz, mısır satın alıyoruz, hatta daha da kötüsü et satın alıyoruz. Dolayısıyla hala yapmamız gereken eksikler var. Ben bu eğitimlerin bunlara katkı sağlamasını diliyor, böyle bir programda taraf ve paydaş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” diye konuştu.

Yalçın’ın ardından konuşan Yusuf Cengiz projenin Bolu’daki tarım ve hayvancılık projelerine katkı sağlayacağını ifade etti. Cengiz, “Tarım nüfusu gençleşiyor, konulu tarımsal nüfus gençleşiyor projesinde bizim de bir paydaş olarak yer almamız bizim için çok sevindirici. Türkiye’de eğitimli nüfus var, ancak tarımsal konularda bilinçlendirme pratiği olmayan bir konu. Bu gençlerimizi yetiştirmek, tarımsal anlamda bilinçlendirmek adına bu projenin ilimize, Bolu’muza, Bolu’daki tarım ve hayvancılık projelerine büyük destek sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan ise, Bolu’da yaşayan çiftçilerin bu projeden faydalanacağını söyledi.

Protokol imzalanmadan önce son konuşmayı yapan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Fahri Tetik eğitim faaliyetleri ve projelerden bahsetti. Tetik şöyle konuştu; “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında geçen yıl 301 projeye imza attık. Bu projeler kapsamında bir çok ilçemizde çiftçilerimize güzel destekler sağladık. Bu destelerde her zaman bizlerin yanında olan İŞKUR Müdürlüğümüz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, paydaşımız olan Ziraat Odası her zaman her türlü projemizde, uygulamalarda yanımızda olmuşlardır. Bizim doğal paydaşımız olarak kabul ediyoruz.

Tarımsal nüfus gençleşiyor projelerinde bu kursları bitirmek artı puan kazandırıyor. Bu kursların Bu artı puanlarla birçok çiftçimiz, projelerden faydalandı. Bunları biz eşit ve adaletli bir şekilde ilçeler bazında dağıtmaya çalışıyoruz. 2018 yılında da 32 adet kursumuzda 615 genç çiftçimiz sertifika alacaklar. 32 kursun 21’i merkez ilçemizde 3’ü Dörtdivan’da, 2’si Gerede’de 3’ü Yeniçağa’da 3’ü de Mengen ilçelerimizde olmak üzere toplam 32 kursumuz açılacak.

Bu kursları düzenlemekteki amacımız hem genç çiftçileri eğiterek puan kazandırmak, sahaya hazırlamak, köyden şehre değil, şehirden köye dönüş projesinin bir ayağıdır bu. İnşallah bu konuda her zaman yanımızda olan İŞKUR Müdürümüze, Milli Eğitim Müdürümüze, Ziraat Odası Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bu projelerin hem ilimize, hem ilçelerimize kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Konuşmaların ardından Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesinin protokolü, İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Fahri Tetik tarafından imzalandı.

 

Etiketler: