Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Cumhurbaşkanı ile görüşmenin fotoğrafları

Cumhurbaşkanı ile görüşmenin fotoğrafları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nurettin Doğanay ile deva kararını aldığı toplantının fotoğrafları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden AK Parti Bolu İl Başkanlığı’na gönderildi. Alınan bilgilere göre toplu olarak çekilen fotoğrafın hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Nurettin Doğanay ile devam edileceği kararını açıkladığı öğrenildi. Ardından hep birlikte fotoğraf çektirildi.


31 Aralık 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nın 6’ıncı Olağan Kongresine iki gün kala kongrenin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmesi ile birlikte AK Parti’de yaşanan kongre süreci belirsizliği dün itibarı ile sona erdi.

Kongrenin iptalinin ardından İl Başkanlığı görevinden istifa eden Nurettin Doğanay, yeniden İl Başkanı olarak atandı. Doğanay İl Başkanlığı mazbatasını Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın elinden aldı.

GÖRÜŞMEDE NELER YAŞANDI

Kongrenin iptal edilmesinden sonra teşkilatta kimin il başkanı olması ile ilgili temayül yoklaması yapılmış ardından temayül yoklamasından çıkan isimler ile Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın görüşme yapacağı ifade edilmişti. Dün sabah saatlerinde görüşme yapılacak isimler bizzat Cumhurbaşkanlığından aranarak Külliye ’ye davet edildi. Bu isimler arasında eski il başkanlarından Mehmet Emin Güz, Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Başkanlığını vekaleten yürüten Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Bozoğlu, yine İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Suat Güner ile Uğur Akbay ve eski Gençlik Kolları Başkanı İsmail Yerlikaya da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat bu isimlerle tek tek görüşmesinin ardından son olarak İl Başkanlığından istifa eden Nurettin Doğanay ile görüşme yaptı. Teşkilatlardan sorulu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın da hazır bulunduğu görüşmede Erdoğan’ın Nurettin Doğanay ile diğer isimlerin aksine uzun süre görüş alışverişinde bulunduğu ve bazı konuların aydınlığa kavuşması için Doğanay’a sorular sorduğu öğrenildi.  Bu görüşmeden sonra Doğanay’ın dışarı çıktığı kısa bir süre sonra görüşmeye katanları yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın odasına davet edildi. Erdoğan’ın burada “Nurettin Doğanay sizin il başkanınız. Doğanay ile devam edeceğiz” dediği ve burada kararını açıkladığı öğrenildi.

Bu açıklamanın hemen ardından çekilen fotoğrafta Doğanay’ın 21 gündür oluşmayan yüzündeki gülümseme bu fotoğraf karesine yansıdı.