Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUTLAKA TÜKETİN...

MUTLAKA TÜKETİN...
Kanserin baş düşmanı olan acı biber süper kahraman gibi imdada yetişiyor. Türk mutfağında birbirinden lezzetli acı yemeklerin olduğu da göz önünde bulundurulursa kanseri önlemek imkânsız görünmüyor. Acı biberin içerisinde yer alan maddeler kanserli hücreleri yerle bir ediyor.

Dünyada özellikle Meksika ve Hint mutfağında tercih edilen acı biber Türkiye’de de Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde vazgeçilmez lezzetler arasındadır.  Özellikle isot adı verilen kırmızı acı biber başı çekmektedir. Her derde deva olan kırmızı acı biber özellikle kansere meydan okuyor. İngiltere’de yapılan bir araştırma da bunu doğrular nitelikte. Acı biberin içerisinde yer alan “kapsaisin” maddesi birçok tümörün büyümesini ve kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Bu madde enerji üretmekle sorumlu olan hücreye yani mitokondriye saldırıp kanser hücrelerini yok ediyor. Ayrıca birçok derde de deva oluyor.

AĞRILARA BİREBİR

Düzenli acı biber tüketimi beynin endorfin salgılamasını sağlayabilir. Endorfinin ise morfine benzer bir ağrı kesici etkisi gösterebilmektedir. Birçok ağrı ve sancıyı dindirme de acı biber tüketimine başvurulabilir. Ayrıca vitamin deposu olması ve kolesterolü düşürmesi açısından da acı biber tüketimi oldukça önemlidir.

MİDE RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKATLİ OLMALI

Acı biber tüketecek kişilerin midesi ve bağırsakları sağlam olmalıdır. Eğer herhangi birinde rahatsızlık varsa acı biber tüketiminden kaçınmak gerekir. Çünkü acı biber ülser, gastrit, hemoroit gibi rahatsızlıkların hastalık şiddetini ve ağrıları arttırabilir.

BİBERİN HİÇ BİLMEDİĞİNİZ KULLANIMLARI

Acı biberle yağ yakımı

Acı biber açlığı bastırır ve tokluk hissi oluşturur. Kapsaisin maddesi mide be bağırsak hareketlerini hızlandırarak metabolizmayı oldukça aktif halde getirir. Ayrıca toksin attırması ve ödem söktürmesi de diğer faydalarındandır. Vücut ısısını arttırması ise özellikle kış aylarında meydana gelen üşüme hissini de epeyce azaltır.

Birçok hastalığa şifa oluyor

Bronşiti önlemede etkili olan acı biber, soğuk algınlığı belirtilerini hafifleterek ağrıların da azalmasına yardımcı oluyor. Kolesterolü vetrigliseriti düşürmeyi sağlıyor; kötü huylu kolesterolü ise azaltmada etkisini gösteriyor. Acı biber kan dolaşımını hızlandırarak cildi gençleştiriyor. Kan şekerini dengeliyor. Eklem iltihabına bağlı ağrıları hafifletiyor. Acı biberin en büyük faydalarından biri ise kansere meydan okuduğu gibi felç ve kalp krizine karşı da kişiyi korumasıdır.