Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ONKOLOJİ HASTALARINA NEFES TERAPİSİ EĞİTİMİ

ONKOLOJİ HASTALARINA NEFES TERAPİSİ EĞİTİMİ
Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji hastaları için Nefes Terapisi Eğitimlerine başlıyor. Nefes Terapisi eğitimleri sayesinde hastalar, nefesin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine odaklanarak faydalarından yarar sağlayacak.

Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Sırmatel ve hastanenin diğer doktorlarının ortaklaşa çalışmalarıyla onkoloji hastalarına, Yönetim ve Eğitim Danışmanı Şükran Namdar tarafından, ücretsiz olarak “Nefes Terapisi Eğitimi” verilecek. Proje kapsamında İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde teşhis konulan ve tedavi gören onkoloji hastalarına verilecek olan nefes terapisi eğitimiyle tüm hastalar için ancak özellikle kanser hastaları için, nefesin sağlığa ne kadar yardımcı bir etken olduğunu gösterebilmeyi hedeflediklerini belirten Şükran Namdar; nefesin fiziksel aşamada, psikolojik aşamada ve ruhsal aşamada olmak üzere üç farklı aşamada faydası olduğunu, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, onkoloji hastalarına, psikolojik ve fiziksel aşamada gösterdiği faydalar üzerinde duracaklarını belirtti.

HASTALARIMIZ İÇİN EN İYİSİNİ HEDEFLİYORUZ”

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Vekili Ali Can Önal; “Hastane Yönetimi olarak, her zaman hastalarımız için en iyisini hedefliyor ve bu yönde çalışmalar yürüterek, hastalarımıza sadece tedavi ile değil, aynı zamanda manevi anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda onkoloji hastalarımıza, Nefes Terapisi Eğitimi ile projelerimizden birini değerli hocalarımızın iştiraki ile gerçekleştiriyoruz. İlerleyen zaman içerisinde bu ve benzeri projelerimizle hastalarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Projelerimizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta İl Sağlık Müdürümüze ve değerli hekimlerimize teşekkür ederiz.” dedi.