Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLU'DA YENİ SAĞLIK BİRİMLERİ AÇILACAK”

 “BOLU'DA YENİ SAĞLIK BİRİMLERİ AÇILACAK”
Bolu İl Halk Sağlığı Müdürü Yard. Doç. Dr Muhammed Emin Demirkol, 2017 yılı içinde Bolu merkez ve ilçelerinde bulunan hastanelerden 1 milyon 844 bin 732 kişinin faydalandığını söyledi.Demirkol, yaptığı açıklamada, 2017 yılının çok önemli bir hastalık, sağlık sorunu ya da salgın riski olmadan tamamlandığını belirtti.

Yıl içinde kent merkezinde bulunan 4 hastane ile 2 ilçe hastanesine başvuru yapan hasta sayısının 2 milyona yaklaştığını ifade eden Demirkol, şunları kaydetti: “Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine 396 bin 336, Köroğlu, Merkez ve Kadın Doğum olmak üzere 3 ünitesi bulunan İzzet Baysal Devlet Hastanesine 1 milyon 113 bin 695,  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine 54 bin 846, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine 64 bin 454,  Gerede Devlet Hastanesine 169 bin 714 ve Mudurnu Devlet Hastanesine 45 bin 687 olmak üzere toplam 1 milyon 844 bin 732 hasta müracaat etti.”

Demirkol, en fazla hastanın muayene olduğu ve tedavi edildiği hastanenin 1 milyon 113 bin 695 müracaatın bulunduğu 3 ünitesi bulunan İzzet Baysal Devlet Hastanesi olduğuna değindi.

 “YENİ SAĞLIK BİRİMLERİ AÇILACAK”

 Bolu il ve ilçelerinde vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri adına çeşitli yatırımlar da planladıklarını ifade eden Demirkol, “2018’de güzel yatırımlar yapacağız. Toplam 13 tane aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi ve 112 istasyonu yapacağız. Bu 13 yatırımın toplam bütçesi 26 milyon lira. Bu yatırımları 2018 yılında yapmayı planlıyoruz. Şu an 75 yataklı Gerede Devlet Hastanemizin yapımı bitme noktasında. İnşallah Nisan ayında teslim alacağız. Bu da 16 milyon liralık bir yatırım.

 Ayrıca Mudurnu ilçemizde 20 yataklı hastanemiz de yapılacak. Toplam 10 milyon lira maliyetli hastanemizin temeli de bu yıl içinde atılacak. Bir de fizik tedavi hastanemizin yeniden yapılanması ile ilgili bir süreç içerisindeyiz. 2018 yılına inşallah onun yapımına da başlanacak diye ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.Demirkol, açıklamasında vatandaşların daha güzel sağlık hizmeti alabilmesi için gece gündüz demeden çalışan doktorundan hemşiresine, sağlık memurundan temizlik görevlisine kadar tüm çalışma arkadaşlarına da teşekkür ettiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın personel anlamında özellikle son bir yılda kendilerine ciddi bir destek sağladığını da sözlerine ekleyen Demirkol, “Şu anda herhangi bir ihtiyacımız yok. Fakat özellikli tedaviler dediğimiz çocuk kardiyolojisi, çocuk nefrolojisi, çocuk endokrinolojisi, romatoloji, hematoloji gibi alanlarda doktor ihtiyacımız var. Bu tüm ülkenin de ihtiyacı. Bakanlığımız da bu ihtiyacın giderilmesi noktasında çalışıyor. 

İnşallah 2018 yılında özellikli hizmetler dediğimiz bu yan dal uzmanı doktorlarımızın da Bolu’daki kadroya katılımı ile çok iyi bir noktada olacağımızı ümit ediyorum. Bu noktadaki ihtiyacımız sadece özellikli birimlerde onun haricinde doktor, hemşire ve başka personele ihtiyacımız yok.” ifadesini kullandı.

Demirkol, Bolu’nun bulunduğu coğrafi konum itibariyle birçok ilden gelen vatandaşa da sağlık hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.