Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARDA BÜYÜK BAŞARI

BİLİMSEL ÇALIŞMALARDA BÜYÜK BAŞARI
Bolu eğitim kurumları, öğrencilerin bilimsel düşünme gelişimlerine temel oluşturan TÜBİTAK Bilim Fuarlarına yönelik çalışmalarının meyvesini toplamaya başladı.

Bilim Fuarlarının eğitim kurumlarıyla ilgili alanı olan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, Bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, bilim kültürünün yaygınlaştırılması, okul ortamının öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesini hedefleyen bir program.

41 KERE MAŞALLAH

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi yılı kapsamında Bolu’da 41 okul bu programa başvuru yaparak projelerini sundu. İl temsilcilerinin değerlendirmeleri sonucunda, geçen yıl Bolu’da okullarda gerçekleştirilen ve sayısı 14 olan Bilim Fuarı sayısı, bu sene 41 okulun bu alanda desteklenmesine karar verilmesiyle yüzde 193 oranında arttı. Bu sayede TÜBİTAK tarafından başvurusu kabul edilen eğitim kurumlarının toplamda 205 bin TL ile hibe fonundan yararlanarak Bilim Fuarlarını okullarında gerçekleştirme fırsatı bulacaklar.

BAŞARI İŞBİRLİĞİYLE GELDİ

Bolu Eğitim kurumlarındaki Bilimsel temelli bu fuar çalışmaları sayısındaki artışta İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE ekibinin motive edici koordinasyonu ayrıca Bolu’ya gelerek eğitim yöneticileri ve öğretmenlere seminer veren TÜBİTAK 4006 yetkilisi Dr. Mustafa Orhan’ın uyum ve gayretli çalışmalarının etkisi oldu.

Etiketler: