Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Gölcük ihalesi iptal edilmesini değerlendirdi

Gölcük ihalesi iptal  edilmesini değerlendirdi
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan belediye encümeni tarafından iptal edilen Gölcük ihalesi hakkında konmuştu. Özcan, “Bolu beyi kaybetti, Köroğlu’nun torunları kazandı” dedi.

Tanju Özcan, ihale iptal olduğu için üzüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a da eleştirilerde bulundu. Özcan; “sayın başkan tarihi okumalı, tarihte hiç kötüler kazanmamış. Tarihte hiçbir zaman Bolu Beyi gibi adamlar Köroğlu’nun torunlarını yenmemişler. Tarih de tekerrürden ibaret. Hadi bakalım. Hodri meydan. Yap sıkıysa, yapabiliyorsan. Bir kez daha dene. Daha ağır bir tepki veririz” diye konuştu.

“GÖLCÜK’Ü PEŞKEŞ ÇEKTİRTMEYİZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a Gölcük ihalesinin hukuksuz olduğunu ve usule uygun olmadığını ifade ettiklerini açıklayan Özcan; “Evet, şöyle diyebiliriz: Bolu Beyi kaybetti, Köroğlu’nun torunları kazandı. Biz öteden beri söylüyoruz Gölcük’ü peşkeş çektirtmeyiz ey Alaaddin Yılmaz dedik. Bu ihale usule uygun değil. Bu ihale kanuna uygun değil. Bu ihale Gölcük’ün peşkeş çekilmesi anlamına gelir. Hukuksuzdur dedik. İhale komisyonuna gittik. Uyardık. Yaptı. Bugünde bir açıklama yapıyor ne diyor, özrü kabahatinden büyük gibi. İşte çok üzgünmüş, ihaleyi iptal etmek zorunda kalmışlar. Bazı provokatörler çıkmış Gölcük konusunu ülke gündemine taşımış. Yani sen şunu desen keşke; ya evet biz yanılmışız sarhoş idik aydık biz bu işten caydık deseydin daha anlaşılır olurdu. Bu usulsüz ihaleyi, Gölcük’ün  katline yol açacak bu ihaleyi hala savunuyor. Üzgünmüş yani, biz bunu Türkiye gündemine taşımasak beyefendi bunu iptal etmeyecekmiş o çıkıyor. Ve şunu demeye getiriyor şimdilik diyor. İlk fırsatta ben bu hayalimi gerçekleştirmek için bu Gölcük’ü dünyanın en güzel doğasına sahip olan burayı peşkeş çekmek için ilk fırsatı kolluyorum diyor. Açıklama bu, bunu söylüyor” şeklinde konuştu.

“TARİHTE BOLU BEYİ GİBİ ADAMLAR KÖROĞLUNUN TORUNLARINI YENEMEMİŞLER”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu belirterek Bolu Beyi gibi adamlar Köroğlu’nun torunlarını yenmemişler dedi. Özcan; “Sayın başkan tarihi okumalı, tarihte hiç kötüler kazanmamış. Tarihte hiçbir zaman Bolu Beyi gibi adamlar Köroğlu’nun torunlarını yenmemişler. Tarihte tekerrürden ibaret. Hadi bakalım. Hodri meydan. Yap sıkıysa, yapabiliyorsan. Bir kez daha dene. Daha ağır bir tepki veririz. O yüzden bugün Bolunun gözü aydın şimdilik. Gözümüz aydın diyorum ama şimdilik diyorum. Aman ha dikkatle davranmaya devam edelim. Bu konudaki duyarlılığımızı sakın ha kaybetmeyelim. Türkiye’den de bu konuda bize destek veren binlerce vatandaşımıza ben şükranlarımı sunuyorum. Güç verdiler, destek verdiler. Köroğlu’nun torunlarına sahip çıktılar” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: