Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2017’nin en çok okunanları

2017’nin en çok okunanları
Köroğlu Gazetesi’nin resmi internet sitesi olan www.koroglugazetesi.com internet sitesinin verilerine göre Bolu’da 2017 yılında en çok okunan haberleri sizler için derledik.

İlk sıraya, Ocak ayında ilimize gelen Akif Çağatay Kılıç’ın kamp yapan milli sporcuları ziyaret haberi yerleşti. İkinci sırada ise üzücü bir trafik kazası haberi yer aldı. Temmuz ayında İzzet Baysal Caddesinde yabancı uyruklu şahıslarla Bolulu vatandaşlar arasında çıkan kavga haberi üçüncü sırayı oluşturdu.

www.koroglugazetesi.com internet sitesinin verilerine göre Bolu’da en çok okunan haberler sırasıyla şöyle:

1-Bakan Kılıç, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezinde bulunan Grekoromen Güreş Milli Takımını ziyaret etti.

Bolu Valisi Aydın Baruş ile geldiği kamp eğitim merkezinde antrenörler ve güreşçiler tarafından karşılanan Bakan Kılıç, antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve güreşçilerle sohbet etti.

2-D -100 karayolu Yumrukaya mevkiinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada yaralanarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan Bolunun sevilen ismi Hüseyin Hıracıoğlu ölüm kalım savaşını kaybetti.

3-İzzet Baysal Caddesi Kent Meydanı yakınlarında akşam saatlerinde görgü tanıklarının ifadesine göre bir grup yabancı uyruklu olduğu iddia edilen vatandaşlar ile Bolulu vatandaşlar arasında çıkan kavgada 1 kişi ağır yaralandı. Olay vatandaşlar tarafından güçlükle önlendi.

Bir grup yabancı uyruklu olduğu iddia edilen şahıslarla ile bir grup Bolulu vatandaşlar arasında kavga çıktı. Sopaların ve zincirlerin kullanıldığı kavgada kafasına aldığı sopa darbesiyle Bolulu vatandaş ağır yaralandı.

4-Tahir Altındağ idaresindeki 14 ER 269 plakalı traktör, Yeniçağa ilçesi Kındıra köyü yakınlarında orman içerisinde devrildi. Traktörde bulunan 14 yaşındaki Akif Babayiğit, devrilen aracın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda araç altından çıkarılan Babayiğit'in hayatını kaybettiği belirlendi.

5-AİBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne karın ağrısı şikayetiyle başvuran 70 yaşındaki kadın hastada, 12 kg ağırlığında yumurtalık tümörü tespit edildi. Bunun üzerine hastayı ameliyata alan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayhan Ekici, ameliyat kesesinden çıkarılamayacak büyüklükteki tümörü, aspiritör yardımıyla 8,5 litre sıvı tahliyesi gerçekleştirerek, hastanın karnından çıkarmayı başardı.

6- Bolu’nun Yenicepınar Köyü Çambaşı Mevkii’si orman yolu üzerinde erkek cesedi olduğunu gören vatandaşlar durumu jandarmaya haber verdiler. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptıkları incelemede yarı çıplak halde bulunan cesedin 41 yaşındaki Murat Güler’e ait olduğu belirlendi Ekipler tarafından cesedin çevresi güvenlik çemberine alındıktan sonra, Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinde, Güler’in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

7-Bolu’nun sevilen doktorlarından Mesut Kalaycıoğlu, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu. Geçtiğimiz ay kalp krizi geçiren ve kalbine iki stent takılan 2 çocuk babası Kalaycıoğlu’nun ani ölümü yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

8-Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki İlhan Sezer’in, Bolu’nun Gerede İlçesi Nuhören Köyü’ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Sezer’in, 1 hafta önce evlendiği ve düğünden 3 gün sonra göreve gittiği ortaya çıktı.

9-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nde Bolu’dan geçti. Ramazan Bayramı’nı da Bolu’da geçiren Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’la birlikte CHP Bolu örgütlerinden çok sayıda partili de katıldı.

10-Bolu’nun Göynük İlçesi Kayabaşı Köyü’nde orman yangını çıktı. Yangına itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince ve Bursa’dan gönderilen yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi. Yangında ilk belirlemelere göre 150 hektarlık orman alanının tahrip olduğu bildirildi.

11- TFF 1. Ligi 54 puanla 4. Olarak tamamlayan Boluspor Play-off’a kaldı. Play-off karşılaşmalarında Göztepe ile eşleşen Boluspor, elenerek sezonu kapattı. Bu karşılaşmadan sonra, Eskişehirspor’u eleyen Göztepe Süper Lige yükselen son ekip oldu.

12-Eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı ve sözde Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın tutuklu ve 7 askerin de tutuksuz olarak yargılandığı FETÖ/PDY davasının duruşmasında karar verildi. Sanıkların son sözlerinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak’ı, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tutuksuz yargılanan 7 sanığın ise beraatlerine karar verdi.

13-Uzun zamandır Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini yürüten Nihat Alpat Öztürk, geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi. Öztürk için Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası binası önünde tören düzenlendi.

14-Bolu’nun doğa harikalarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı’na yapılması planlanan dağ köşkü, kır evi ve göl gazinosu kent merkezi ve Gölcük’te düzenlenen eylemle protesto edildi. Basın açıklamasının ardından otobüslerle Gölcük Tabiat Parkı’na çıkan göstericiler, el ele tutuşarak zincir oluşturdular. Grup, göl çevresinde yürüdükten sonra protestolarını sonlandırdı.

15-Kullanılmayan bir otelde cesedi bulunan kadının kimliği belirlenirken, onu öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Araştırma sonucu, cesedin 2 çocuk sahibi 38 yaşındaki Dilek Diner’e ait olduğu belirlendi. Diner’in en son yanında bir erkekle görüldüğünü tespit etti. Kimliği belirlenen şüpheli, Mudurnu ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Emniyette suçunu itiraf eden Tevfik Kor’un (32), Diner’i bir anlık sinirle boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

16-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Bolu İl kongresini iptal etmesinin ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay istifa etti. İstifasını veren Doğanay’ın bu kararı şok etkisi yarattı. Doğanay istifası ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bolu Halkına da bana bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu vedayı ederken gözümün arkada kalmadığını birlik içinde bir teşkilat bırakmanın huzuru içinde olduğumun bilinmesini isterim. Elbette muhabbetimiz devam edecek. Bu açıklamayı yaparken sürç lisan ettiysek affola.  Allah’a emanet olun.” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: