Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DEHŞET ANINI ANLATTI

DEHŞET ANINI ANLATTI
Bolu’da, geçtiğimiz hafta kocasının arkadaşı tarafından satırlı saldırıya uğrayan Aynur Kaya, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Kaya, “Ayrı yaşadığımız günden beri eşimin sessizliğinden korkuyordum ve bunu yapacağını bekliyordum” dedi.

Geçtiğimiz hafta Aktaş Mahallesinde bulunan bir apartmanda yaşayan 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Aynur Kaya isimli kadın, 22 yıllık evliliğin ardından ayrılma aşamasında olduğu eşi E. K.nın arkadaşı İ.P. tarafından evine girmek istediği sırada apartman girişinde satırlı saldırıya uğradı. Saldırı esnasında sesleri duyan apartman sakinlerinin evlerinden çıkmasıyla İ.P. olay yerinden koşarak uzaklaştı. Olay yerine gelen 112 Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı kadın İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay sonrası apartmanın güvenlik kamera kayıtlarını ve Kent Yönetim Sistemini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri 32 yaşındaki İ.P ve E.K’nın Ankara’ya gittiğini tespit etti. Bulundukları adreslere yapılan operasyonla gözaltına alınan E.K. ve İ.P çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Gözaltına alınan koca E.K.’ nın emniyetteki ifadesinde saldırıyı İ. P. ile birlikte alkol alırken planladıklarını belirterek, “Ben İ.P.’ye eşimden hesap sormak için Bolu’ya gideceğimi söyledim. İ., ‘Seni tanırlar. Ben de seninle birlikte geleyim, ne yapılacaksa ben yaparım' dedi. Bir arkadaşımızdan ödünç aldığımız otomobille Bolu'ya geldik ve eşimi takip ettik. Aynur, ailesiyle birlikte yaşadığı eve gireceği sırada İ. satırla inerek gitti. Daha sonra tekrar beraber Ankara’ya döndük” dediği öğrenildi.

E.K ve İ.P.’nin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Ankara’ya dönerken bir benzin istasyonuna uğradıkları ve saldırıda kullanılan satırı da benzin istasyonunun tuvaletine bıraktıkları öğrenildi. Eşiyle 22 yıldır evli olduklarını ve şiddetli geçimsizlik ve hakaret nedeniyle 1 yıl önce boşanma davası açtığını ifade eden Aynur Kaya, eşine daha önce 3 kez uzaklaştırma kararı verildiğini söyleyerek, olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ayrı olduğumuz 1 yıl boyunca bana herhangi bir saldırıda bulunmadı. Ama bu sessizliğinden korkuyordum. Bunu yapacağını da bekliyordum. Olay günü beni takip ettiklerini hatırlamıyorum. İşten çıktıktan sonra duraklarda indim ve alışveriş yaptım. Binanın önüne geldiğimde bir ayak sürtmesi duydum. Bizim binadan birisi olduğunu düşünerek kapı yüzüne gelmemesi için kapıyı tutarak arkamı döndüğümde defalarca satırı kaldırdığını gördüm. Ben poşetleri kaldırdım. Üzerimdeki kabanı ve poşetleri kesmiş satırla. Ben o an sadece ‘ben sana ne yaptım’ diyebildim. Elimin de 4 yerini yaralamış. Şu an elim işe yaramaz şekilde. Parmağımdan ameliyat olacağım.”

Etiketler: