Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OKUL BİRİNCİLERİ YARIŞTI

OKUL BİRİNCİLERİ YARIŞTI
Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde yapılan Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması tamamlandı. Bolu İl Müftüsü Orhan Genç’in jüride yer aldığı yarışmayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’da davetlilerin arasında takip etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen, Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması yapıldı.

Bolu ili ve ilçelerinden toplam beş farklı okulun birincilerinin katıldığı yarışmada 12 öğrenci hünerlerini sergiledi. Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına 5, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasına 5 ve Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasına 2 öğrenci katıldı.

Bolu İl Müftüsü Orhan Genç’in jüride yer aldığı yarışmayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, yarışmaya katılan öğrencilerin aileleri ve birçok izledi.

Bolu İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Beşir Karahasanoğlu yaptığı açıklamada yapılan etkinliğin yarışmadan çok meslek kaynaşması, okulların ve öğrencilerin kaynaşması amacı olduğunu dile getirdi.

Karahasanoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün her yıl düzenlemiş olduğu mesleki yarışmalar adı altında bu yılda genç sada kur ‘an-ı kerimi güzel okuma yarışmasında Bolu’dan 5 okul katılıyor. Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi, Göynük Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mengen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mudurnu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve ev sahibi olarak Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesinden okul birincileri birer öğrencimiz yarışıyorlar. Akabinde Genç Muhafızlar Hafızlık yarışması var burada da Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesinden birer öğrenci hafızlıkta yarışıyorlar. Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında da adı geçen beş okuldan okul birincileri yarışıyorlar. Bu öğrencilerin hiç biri rakip değiller, biz İmam Hatipliğiz anlamında iyilikte, güzellikte, meslekte yarışma diye değerlendiriyoruz. Okullar arasında da bu vesile ile bir kaynaşma oluyor.”

Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde sıralandı;

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

1-Yusuf Yılmaz

2-Mustafa Refik Çelikbaş

3-Yasin Murat Çil

4- Ümit Başaran

5-Serdar Karaca

GENÇ MUHAFIZLAR HAFIZLIK YARIŞMASI

1-İlhan Acar

2Abdülkadir Günen

GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASI

1-Enes Kocabacak

2-Metehan Demirel

3-Melih Kuruoğlu

4- Muhammed Ekrem Öztürk

4-Anıl Kuğumcu

 

Etiketler: