Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BERBER ESNAFI PAZAR GÜNÜ TATİL YAPACAK

BERBER ESNAFI PAZAR GÜNÜ TATİL YAPACAK
Bolu Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Nezahat Gökçeoğlu, Bolu’da faaliyet gösteren erkek berberlerinin Pazar günleri tatil yapmaları amacıyla alınan kararın uygulanması hakkında açıklamalarda bulundu.

Gökçeoğlu; “Bolu berber esnafı ile almış olduğumuz bu karar 01.01.2018 tarihinden itibaren uygulamaya geçecektir. Hepimize hayırlı olsun” dedi. Nezahat Gökçeoğlu, Berberler Esnaf Odasından gelen; hafta tatili uygulamasında gerekli çalışmaların tamamlandığını belirterek Pazar günü berber esnafının tatil yapacağını söyledi. Konuya ilişkin olarak Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Bolu Belediyesinden uygun görüş istenilip Bolu Valiliğince işlem yapılmasına karar verildiğini söyledi.

“BUNUN ZAFERİNİ BERBER ESNAFIMIZLA HER BİRLİKTE YAŞADIK”

Bolu Berberler ve Kuaförler Odasının, berber esnafının 5 yıl süreçli Pazar günü tatil olması çalışması nihayetinde bitmiş bulunmaktadır. Buradaki amacımız berber esnafının pazarları ailesi ile birlikte istirahat ve dinlenmesidir. Yoğun gelen talepler üzerine bu oluşum bugün itibariyle netice bulmuştur. Bugün yaptığımız toplantıda bunun zaferini berber esnafımızla her birlikte yaşadık. Herkes şu anda yapılan uygulamadan memnun. Bu çalışmada Valilik kararıyla sonuçlanmış neticede Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı, İl Ticaret Odası, Bolu Berberler ve Kuaförler Odası, Bolu Belediyesi ve en son şekilde de Sayın Valimiz bu neticeyi son noktaya getirmiştir.

“BOLU BERBERLERİNE HAYIRLI OLSUN”

Bolu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezahat Gökçeoğlu Türkiye genelinde bir istek olduğunu ve uygulayan iller bulunduğunu ifade ederek; “Türkiye genelinde de bu istek mevcuttur. Uygulayan illerimiz bulunmaktadır. Bolunun da Türkiye’deki bu illere katılmış olması bize onu vermektedir. Bütün berber esnafına buradan hayırlı olsun diliyorum ve halkımızın da Pazar günü berberlere bu almış olduğu kararda haklı ve hoşgörülü olmasını rica ediyoruz, temenni ediyoruz. Bolu berberlerine ve halkımıza bu uygulama hayırlı olsun. Bolu berber esnafı ile almış olduğumuz bu karar 01.01.2018 tarihinden itibaren uygulamaya geçecektir. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Bolu Valiliğinden yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığının 13.11.2017 tarih ve 450 sayılı yazıları ile ilimiz merkezinde faaliyet gösteren erkek berberlerin Pazar günleri tatil yapmaları, damat tıraşı için Bolu Berberler ve Kuaförler Odasından süreli olarak işyerlerini açma izni alabilmelerinin sağlanması ve dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban Bayramı öncesine(arife haftası) denk gelen iki Pazar günü işyerlerinin açık olması ile ilgili teklifi incelenmiştir.

Bolu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün 18.12.2017 tarih ve 518 sayılı kararıyla: İlimiz merkezinde faaliyet gösterenlerle sınırlı olmak kaydıyla; 01.01.2018 tarihinden itibaren erkek berberlerin Pazar günleri tatil yapmaları, damat tıraşı için Bolu Berberler ve Kuaförler Odasından süreli olarak işyerlerini açma izni alabilmelerinin sağlanması ve dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban Bayramı öncesine (arife haftası) denk gelen iki Pazar günü işyerlerinin açık olmasına, uygulamaya aykırı hareket edenlere 6585 Sayılı Kanunun 18’inci maddesinin (g) bendine göre işlem yapılmasına karar verilmiştir.  Kamuoyuna duyurulur.”

Etiketler: