Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ŞEHRİN BİR HAYALİ DAHA GERÇEKLEŞİYOR”

“ŞEHRİN BİR HAYALİ DAHA GERÇEKLEŞİYOR”
Uzun süredir gündemde olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin ihalesi 25 Ocak’ta TOKİ tarafından yapılacak.

 Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  TOKİ’nin bu kararı ile yıllardır mücadelesi devam eden bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, projeye katkı sağlayan, emek veren herkese teşekkür etti. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 11 Aralık 2011 tarihinde, göreve geldikten sonra gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz ve üzerinde çalıştığımız bu projeye onay vermişti. 6 yıl sonra yine Aralık ayında TOKİ’den gelen bu müjde ile mutlu olduk” şeklinde konuşan Yılmaz “Şehrin bir hayali daha gerçekleşiyor, bir özlem daha sona eriyor. Dünyada bir ilki başaracağız. Bolu için özel bir projeye imza atıyoruz. Bolu’ya hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Başkan Yılmaz, projenin Bolu’nun geleceği için atılmış önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Bu proje, benim için 11 yıldır sürdürülen bir mücadeleyi, emeği ve birikimi de simgeliyor. Bolu’yu bir dünya şehri yapma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz. Tabiatın Kalbi Bolu, doğa, sağlık, spor ve üniversite kenti olma yolunda büyük bir kararlılıkla ilerliyor. Bolu’nun geleceği için çıktığımız yolda en önemli aşamalardan birini,  sanayinin şehir dışına çıkarılmasını hedeflemiştik. Süreçte tüm taraflarla birlikte bu proje için çok çaba harcadık. Bu projeyle birlikte dünyada da bir ilki; şehirde rahatsızlık veren tüm unsurların kent dışına taşınmasını Bolu başarmış olacak. Bu proje, tüm Bolu için katma değer üretecek, sağladığı katkıdan tüm Bolu halkı yararlanacak. Herkes kazanacak, Bolu kazanacak. Bolu için durmak yok, yılmak yok, yola devam” ifadelerini kullandı.

2011 YILINDA ONAYI ALINDI

2011 yılında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın onayını alan Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi, Bolu Valiliği, TOKİ, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Şehrin gelişimiyle birlikte küçük sanayi sitelerinin kent merkezinde kalması, ekonomik ömrünü tamamlamış olması ve şehrin gelecek hedefleri söz konusu projenin çıkış noktasını oluşturdu. Bu kapsamda Bolu merkez alanının doğusunda, merkeze 7 km mesafede, Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısında, yaklaşık 567 bin metrekarelik alan Bolu Büyük Sanayi Sitesi olarak belirlendi.  Bugüne kadar alanın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, talep örgütlenmesi yapıldı.

9 ANA SEKTÖR FAALİYET GÖSTERECEK

Bolu Büyük Sanayi Sitesi tamamlandığında, alanda oto grubu, tekstilci, demirci, elektrikçi, mobilyacı, PVC-camcı, gıdacı, hırdavatçı, galerici olmak üzere 9 ana sektör temsilcileri ile ticari birimler ve büfeler yer alacak. Projede toplam 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticari birim, 21 adet büfe birimiyle birlikte toplam 988 adet dükkan faaliyet gösterecek. Sektörel kümelenme esaslı gerçekleştirilecek projenin bu özelliği ile ekonomiye de dinamizm kazandırması bekleniyor. Ayrıca 5 bin 67 araçlık otopark alanı düzenlenecek. Proje alanındaki yeşil alan miktarı ise 21 bin 132 metrekareye kadar çıkacak.

“DÜNYADA BİR İLKİ BOLU BAŞARACAK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 11 yıldır hazırlıkları süren projeyi, Bolu’yu bir dünya şehri yapma vizyonuyla gündemlerine aldıklarını söyledi.  Bolu’nun Türkiye’nin yaşanabilir şehirleri arasında ilk 10’da olduğunu ama bunun artık kendilerine yeterli gelmediğini söyleyen Yılmaz şöyle devam etti; “Biz dünyanın yaşanabilir ilk 10 şehri arasına girmek istiyoruz. Bu potansiyelimiz var, bunu görüyoruz. Bolu’nun geleceği turizmde… Tüm projelerimizi doğa, sağlık, spor ve üniversite kenti olacak şekilde planlıyoruz, geliştiriyoruz. Bolu’nun dünyada çok az yere kısmet olacak özel bir coğrafyası var. Bu da sorumluluğumuzu artırıyor. Bolu Büyük Sanayi Sitesi projesiyle, esas itibariyle yaptığımız, bir şehri rahatsız eden tüm unsurları tamamen kent dışına çıkarmak. Bunu dünyada başaran yer pek yok. Bolu attığı bu adımla, dünyada bir ilki daha gerçekleştirecek.”

TOPLANAN ÇÖPLERDEN ENERJİ ÜRETİMİ

TOKİ’nin Büyük Sanayi Sitesi için ihale tarihini açıklamasından çok mutlu olduğunu söyleyen Yılmaz, yeni sanayi bölgesine taşınacak esnafın süreç içinde kira öder gibi dükkan sahibi olabileceğini, mevcut sanayi sitesinin bulunduğu bölgenin ise daha değerli hale geleceğini ifade etti.  Projenin ısınma boyutuyla da özel olacağını ifade eden Yılmaz, “Bu bölgenin ısıtması da özgün bir şekilde yapılacak. Toplanan çöplerden elektrik enerjisi üretilecek, fazla olan enerjiden gelen sıcak suyla ise dükkanlar ve o bölgedeki binalar ısıtılacak. Böylece doğalgazdan çok daha ucuza ısınma mümkün olacak. Bu da projeyi özel kılan unsurlardan biri olacak” ifadelerini kullandı.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ortak akılla, tüm kuruluşların büyük emeği ile yapılan çalışmanın herkesin içine sindiğini kaydeden Yılmaz şöyle devam etti: “Bu proje Bolu’ya çok büyük bir katkı sağlayacak. Hem sanayicimize, hem de kentimize çok büyük bir değer kazandıracak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere Valimiz Aydın Baruş’a, Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcımız Fatih Metin’e, Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcımız Yüksel Coşkunyürek’e, milletvekillerimiz Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun’a, AK Parti İl Başkanımız Nurettin Doğanay’a, TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve ekibine, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’e, emeği ve katkısı çok yüksek olan Bolu Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Tahir Gayret’e, Belediye ekibimize, açıklamalarıyla, eleştirileriyle sürece katkı sunan herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Etiketler: