Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GÖLCÜK EYLEMİNE HAZIRLANIYORLAR

GÖLCÜK EYLEMİNE HAZIRLANIYORLAR
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu Gölcük’le ilgili Bolu Belediyesi’nin ihaleyle yaptırmayı düşündüğü bir takım tesisler hakkında açıklamada bulunarak 19 Aralık Pazar Günü 11.30’da Demokrasi Meydanında toplanacaklarını sö

Gölcük Tabiat Parkı’nın bir takım tesis projeleriyle birlikte 22 yıllığına kiralanması için 19 Aralık’ta yapılacak olan ihale öncesi CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu da tepki gösterdi. Türkoğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe örgütü olarak Bolumuz son günlerde biliyorsunuz Gölcük’le ilgili son günlerde gündemde. Gölcük’ün yapılaşmaya açılması noktasında ulusal basına da yansıyan haberler var. 19 Aralık’ta da Belediye tarafından ihale yapılacak. Biz buna arşı çıkıyoruz bu bağlamda Pazar günü 11.30’da Demokrasi Meydanında Bolu Belediyesinin olduğu meydanda toplanarak belli bir mesafe yürüyeceğiz Karacasu istikametine doğru. Orada bizi bekleyen otobüslerle Gölcük’e çıkacağız. Orada Gölcük etrafında bir zincir oluşturmaya çalışarak eylem yapacağız” diye konuştu. 

GÖLCÜK’ÜN YAPILAŞMAYA AÇILMASINA NEDEN KARŞIYIZ?

CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu doğaya zarar vermeden böyle bir yapılaşmanın olamayacağın dikkat çekerek; “Birinci sebebi gerçekten çok ciddi bir doğal yaşama karşı tahribat söz konusu olacak. Orada ciddi miktarda ağaç kesilecek. Gittik gezdik biz o bölgeyi. Bu bungalov evlerinin 25 tane yapılacağı noktayı gördük. Oraya doğaya zarar vermeden öyle bir yapılaşmanın mümkün olmadığı kanaatindeyiz. Yani bugün evde bile en ufak tadilat yaptığınızda ev birbirine giriyor. Nasıl olacakta Gölcük’te 25 tane ev yapılacak yeni bir 3 katlı tesis yapılacak ama doğa bundan hiç zarar görmeyecek.  Biz bunu mantıklı görmüyoruz. İkincisi; orada yapılacak tesislerden sonra pikniğe kapalı bir alan oluşturulacak. Yani insanlar orada bugün yaptığı gibi mangal yapamayacak, göl karşısında piknik yapamayacak. Nasıl olacak? Paranız, gücünüz varsa oradaki restoranlarda yemek yiyeceksiniz. Manzara karşısında restoranda size ne ikram ediliyorsa onu yiyeceksiniz, gezip fotoğraf çekeceksiniz geri döneceksiniz. Paranız yoksa aşağıda sizin için piknik alanı oluşturulacak. Orada pikniğinizi yapacaksınız şöyle bir gölün etrafında fotoğraf çekip ayrışacaksınız. Bunu doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

“ALAADDİN YILMAZ İNSANLARIN BU GÜZEL GÜNÜNÜ MÜ KISKANIYOR?”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ a insanların Gölcük’te geçirdikleri güzel günlerini kıskanıp kıskanmadıklarını sordu. Türkoğlu; “Gölcük Bolu halkının. Gölcüğü seven herkesin ama özellikle Bolu halkının bugün Bolu’da yaşayan herkes kendi bütçesine göre bir hazırlık yapıp o gölün etrafında kendine özel güzel bir gün geçiriyor. Şimdi Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz insanların bu güzel gününü mü kıskanıyor? Nedir yani bu? Bunu son derece yanlış buluyorum. Bu tutum Gölcük’ü göl kenarında güzel saatler geçirmeyi sadece ekonomik gücü çok çok yüksek belli bir zümreye hitap ediyor. Onun dışındaki insanlar daha atıl bir yerde piknik yapacak ondan sonrada yürüyerek Göl’ün etrafında çıkacak orada gezecek. Bu son derece yanlış. Biz buna müsaade etmemek için elimizden geleni yapacağız. Pazar günü il eylemimizi yapıyoruz bu bağlamda” dedi.

“GÖLCÜK HEPİMİZİN”

İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Tunçel’in konu ile ilgili İdare Mahkemesine dava açacağını ve Bolu halkına da bireysel olarak dava açabilme durumunda danışmanlık vereceklerini belirtti. Türkoğlu; “Pazartesi günü de ilçe yönetim kurulu üyemiz Begüm Tunçel Avukat Hanım bu ihalenin iptali ile ilgili İdare Mahkemesine dava açacak. Bu davalar bireysel olarak açılıyor. Bireysel olarak bu konu ile ilgili dava açmak isteyen tüm yurttaşlarımıza danışmanlık anlamında yardımcı olacağız. Pazartesi yine gençlik kollarımız Güler 1 iş hanının önünde temsili bir referandum sandığı koyarak Bolu halkının bu oyla ilgili düşüncelerini, o sandıktan çıkan sonuçları sizlerle paylaşmak için düzenledik. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe, İl, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Sayın milletvekilimiz bu konu üzerine gerçekten çok duyarlı. Bu sadece bir ağaç katliamı değil bir anlamda Bolu Halkının ikinci sınıf vatandaş muamelesi görme durumu. Sivil toplum örgütleri de bu konuda çok duyarlı onlarla da bu konuda çok görüşüyoruz. Biz Pazar günü yapacağımız bu eyleme bütün Bolu halkını, duyarlı bütün yurttaşımızı bekliyoruz. Çünkü Gölcük hepimizin” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: