Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OKUL SERVİSLERİ DENETLENDİ

OKUL SERVİSLERİ DENETLENDİ
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öğrenci servislerini denetledi. Denetlenen 10 servisten 5’ine her birine 206 TL olmak üzere toplamda 1.030 TL para cezası kesildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öğrenci servislerini denetledi. Servis araçları ve şoförlerini denetlemek amacıyla ekipler 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu öğrencilerini taşıyan servisleri denetledi. Denetimlerde servis araçlarında kış lastiği, ilk yardım çantası, emniyet kemeri, dur lambası, yangın tüpü, okul servisi yazıları gibi materyaller kontrol edildi. Trafik ekipleri ayrıca şoförlerin psiko teknik ve gerekli belgelerini de inceledi.

Yapılan denetimlerde toplamda 10 araç ve sürücüsü kontrol edildi. 5 araca Karayolları Trafik Kanunu’ndan 2918 sayılı kanunun 75. maddesi gereğince her bir araca 206 TL para cezası kesildi. Toplamda 5 araca 1.030 TL ceza kesildi.

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik Ekipleri Amiri Mehmet Aslı, “2918 sayılı trafik kanunun 75. Maddesi; kış lastiği uygulaması, 65. Madde gereğince öncelikle öğrencilerin can güvenliğini sağlayacak şekilde, şoförlerin emniyet kemeri kullanıp kullanmadığını denetliyoruz. Öğrenci servislerinde ‘Okul Taşıtı’ tabelasının aktif olup olmadığını, ‘DUR’ tabelasının çalışıp çalışmadığını, ilkokullarda servis yapan şoförlerin rehber personel bulundurup bulundurmadığı hakkında uygulama yapıyoruz. Uygulamada şoförlerden; ehliyet, ruhsat, yol güzergah belgesi kontrolü yapıyoruz. Kış lastiği kontrolü yapıyoruz. Kurallara uymayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu’nun 75. Maddesi gereğince 206 TL para cezası uyguluyoruz. Şoförlere daha bilinçli ve daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Denetimlerimiz sık sık ve farklı okullarda devam edecek.” ifadelerini kullandı.   

Etiketler: