Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘KIZIM VE BEN’ SERGİSİ AÇILDI

‘KIZIM VE BEN’ SERGİSİ AÇILDI
Bolu’nun tanınmış isimlerinden Mustafa Namdar ve kızı Nuray Namdar tarafından ‘Kızım ve Ben’ temalı fotoğraf, yağlı boya ve yakma eserler sergisi açıldı.

Bolu’da uzun yıllar boyunca eğitimcilik yapan, Bolu adına birçok çalışmaya imza atan, şu an Bolu Kent Konseyi Sekreterliği görevini yürüten Bolu Sevdalısı emekli öğretmen Mustafa Namdar ve kızı Nuray Namdar’ın, ‘Kızım ve Ben’ temalı fotoğraf, yağlı boya ve yakma eserleri sergisi Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ile Zerrin Biçen, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşan Mustafa Namdar, sanatın bambaşka bir şey olduğunu ifade ederek, eserlerin beğenileceğini umduğunu kaydetti. Namdar, “Sanat, üretimin temel kaynağıdır. Üretim olmayan bir ülkede ekonomiden söz etmek mümkün değildir. Sanatla uğraşan insanlar mutlaka güzelliği yakalayabilmek için düşüncelerini en iyi ve en güzelde toplama amaçlı çalışmalarını sürdürmektedir. 80 yaşını geçmiş insanlar da belli bir uğraş ile gününü geçirir ise hayatın çok renkli olduğunu fark eder. Ünlü bir düşünür şöyle demiştir: Hayat bisiklet gibidir. Düşmemek için pedal çevirmek zorundasınız. Bende düşmemek için pedalı çevirmeye devam ediyorum, gidebildiği yere kadar lastik patlayana kadar pedalı çevireceğim. Bu sergi kızımın düşüncesiydi. Bir şeyler yapmaya çalıştık. İnşallah beğenilir.” diye konuştu.

 

Namdar’ın konuşmasının ardından kurdele kesilmesiyle sergi açılışı gerçekleştirildi.

 

Daha sonra davetliler; fotoğraf, yağlı boya ve yakma eserlerden oluşan sergiyi gezdi. Serginin 13 Aralık tarihine kadar açık kalacağını bildirildi.

 

Etiketler: