Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BARUT FIÇISINA KİBRİT ATTILAR”

“BARUT FIÇISINA KİBRİT ATTILAR”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisinin Mudurnu İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü başkent olarak tanımasına sert tepki gösterdi.

Kudüs’ün bir barut fıçısı halinde olduğunu ifade eden Tanju Özcan, alınan bu kararla, barut fıçısına kibrit atıldığını söyledi.


Alınan bu karardan dönülmesi gerektiğini söyleyen CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, şöyle konuştu; “Amerika Birleşik Devletlerinde ciddi bir Yahudi lobisi var. Seçmen üzerinde son derece etkili ama seçildikten sonra dünya gerçeklerini görerek hiçbir Amerikan başkanı böyle bir çılgınlığa izin vermedi. Hatta imtina etti yine dünyanın kaderini düşünerek böyle tehlikeli bir adımı atmadı. Ama Trump tuhaf bir adam. Seçildiğinden bu yana tuhaf olaylarla gündeme geliyor, hepiniz biliyorsunuz. İçerde sıkışınca, içeri dönük bir mesaj vermek amacıyla, böyle bir çılgınlık yaptı. Ben Amerika Birleşik Devletlerinin bu attığı adımdan bir an önce dönmesinin hem kendisi için hem de dünya barışı açısından hayırlı olacağını düşünüyorum. 3 bin senedir İsrail’in Kudüs’le ilgili bir iddiası var. İsrail devleti yaklaşık 70 yıl önce kurulmuş bir devlet kurulduğundan beri benim başkentim Kudüs diyor. Ama Kudüs’ü İsraillilerden başka başkent olarak gören yok. Neden? Çünkü Kudüs’te 3 büyük dinin hakkı var. Kudüs böyle bir şehir. Kudüs barut fıçısı gibi. Sen tek taraflı bir karar verip, Kudüs’ü başkent ilan edeceksin, buna dünyanın sessiz kalmasının bekleyeceksin. Ben önümüzdeki günlerde Ortadoğu için çok endişeli olduğumu belirtmek istiyorum. Gerçekten bir barut fıçısına adeta bir kibrit attılar. İnşallah bu talihsiz kararlardan geri dönerler. 3. Dünya Savaşının fitilinin ateşlenmiş olmasından korkuyorum.”

Etiketler: