Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DÖRTDİVAN TSE YOLUNDA

DÖRTDİVAN TSE YOLUNDA
Dörtdivan sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra, zengin bir mutfak kültürüne de ev sahipliği yapmaktadır. Geçmişten günümüze gelen ve dillere destan olan yöresel ürünleri kendi vatandaşlarından sonra tüm dünyaya açılma yolunda hızla

Dörtdivan, ilçeye ait Çakmak Tarhanası, Höşmerimi, Yağlı Keşi, İncir Uyutması ve Patatesli Somun Ekmeği’nin ilçe dışında da tanınması ve tadılması amacıyla tescili için başvurularını Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptı. Dörtdivan Belediyesi, ürünlerinin tanıtımı amacıyla Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Türkiye’ de Coğrafi İşaretler ve Bolu’ konulu konferansa katıldı. Konferansta Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, yöresel ürünlerin tanıtımını yapmak üzere bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Dörtdivan Çakmak Tarhanası, Dörtdivan Höşmerimi, Dörtdivan Yağlı Keşi, Dörtdivan İncir Uyutması ve Dörtdivan Patatesli Somun Ekmeği’nin tanıtımı yapılıp, ikramlarda bulunuldu. Dörtdivan ürünlerinin tanıtımının yapıldığı stand katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

 

Başkan Uzunoğlu, “Sahip olduğumuz ürünlerimizi kendi vatandaşlarımız dışında herkesin tanıması ve tatması amacıyla Belediyemiz olarak elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıp, ilçemize, kültürümüze ve ekonomimize katkı sağlamak için her mercide ürünlerimizin tanıtımını yapacağız”  dedi. Başkan Uzunoğlu, ürünlerimizin tanıtımı ve patent alımıyla ilgili Türkiye Ticaret Odası ve Türk Patent Enstitüsü’ nün desteklerini talep ettiklerini belirtti. 

Etiketler: dortdivan bolu tse yoresel