Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Futbolun efsanelerinden Vali Baruş'a ziyaret

Futbolun efsanelerinden Vali Baruş'a ziyaret
“Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesi kapsamında Bolu’ya gelen Türk futbolunun efsaneleri Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Oğuz Çetin ve Hami Mandıralı Bolu Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret ettiler.


Bolu Valisi Aydın Baruş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Adalet Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesi için Bolu’ya gelen Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Oğuz Çetin ve Hami Mandıralı’yı  makamında ağırladı.

Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali ile  Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Daire Başkanı Ramazan Okan Özcan’ın  eşlik ettiği ziyarette İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ile Şube Müdürleri hazır bulundu.

Sohbet havasında geçen ziyarette futbol konuşulurken, Bolu Valisi Aydın Baruş, böyle anlamlı bir proje için Bolu’ya gelen efsane futbolculara teşekkür etti.

“FUTBOLUN EFSANELERİ GENÇ HÜKÜMLÜLERLE BULUŞUYOR” PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesi, ülkemizdeki Ceza ve İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutuklu olan gençlerin, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmeleri, gençlerin sosyalleşmesine ve sosyal rehabilitasyonuna katkı sunmayı amaçlıyor. Proje süresince gerçekleştirilen faaliyetlerin tutuklu ve hükümlü gençler için unutulmaz bir hatıra olmasının yanında, onların sivil hayata intibaklarına da katkı sağlaması hedefleniyor.

Projenin, 2017 yılının ilk programı 28 Temmuz’da Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirildi. Program daha sonra sırasıyla, 18 Ağustos’ta Eskişehir, 7 Eylül’de Şanlıurfa, 5 Ekim’de Gaziantep, 26 Ekim’de Van, 3 Kasım’da Manisa, 16 Kasım’da Bursa’da düzenlendi. Projenin sekizinci ayağı ise Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlenecek program ile sürecek.

Söz konusu programda, ilk olarak aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolculardan Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Oğuz Çetin ve Hami Mandıralı düzenlenen panel ile gençlere tecrübelerini aktaracaklar. Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali sazıyla sözüyle milli ve manevi değerlere vurgu yapan sunumu ile devam edecek program, efsane futbolcular ile hükümlü gençler arasında oynanacak gösteri maçı ile sona erecek.

Etiketler: