Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

59 KÖY VE MAHALLENİN ÇÖPÜ TOPLANACAK

59 KÖY VE MAHALLENİN ÇÖPÜ TOPLANACAK
Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi arasında imzalanan protokolle merkez ilçeye bağlı 59 köy ve mahallenin evsel ve ambalaj tüm atıkları toplanarak bertaraf edilip çevre kirliliğinin önüne geçilmeye çalışılacak.

Çevre kirliliğinin önlenmesi için Bolu merkez ilçeye bağlı 59 köy ve mahalleden oluşan evsel atıkların ve ambalaj atıklarının ayrıştırılarak kaynağında ikili sistem ile toplanıp taşınması ve ayrı ayrı bertaraf edilmesi konusunda Bolu Valiliği İl Özel İdaresi ile Bolu Belediyesi arasında bir proje dahilinde protokol imzalandı.

Protokolle merkez ilçeye bağlı Akçaalan, Ömerler, Yeşilköy, Elmalık, Yolçatı, Yumrukaya, Gölköy, Çepni, Doğancı, Sultanbey, Sultanköy, Çampınar, Köprücüler, Çayırköy, Berk, Ilıcakınık, Okçular, Örencik, Çamyayla, Yenigeçitveren, Vakıfgeçitveren, Susuzkınık, Gökpınar, Çaygökpınar, Kındıra, Saraycık, Oğuldoruk, Tatlar, Bahçeköy, Ahmetler, Yazıören, Yeniakçakavak, Musluklar, Hamzabey, Yakuplar, Yeniköy, Bakırlı, Fasıl, Çömlekçiler, Ağaççılar, Piraahmatlar, Alıçören, Yenicepınar, Yakabayat, Yeniçaydurt, Mesciler, Taşoluk, Hıdırşeyhler, Yuva Avdan, Çatakören, Çukurören, Demirciler, Dereceören, Güvem, Kızılağıl, Kozlu, Piroğlu, Yenisefa Köy ve mahallelerinden atıklar kaynağında ikili sistem (evsel ve ambalaj) ile ayrı toplanarak bertarafı gerçekleştirilecek.

İnsan sağlığı ve doğa açısından önemli bir protokol imzalandığını dile getiren Bolu Valisi Ahmet Ümit; imzalanan protokolün çevre kirliliğinin önlenmesi ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı açısından önemli olduğuna değinerek, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu. “Zaman içinde bu çalışmanın kapsamını genişleteceğiz. İmkanlar ölçüsünde tüm köylerimizi dahil edeceğiz” dedi.