Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

4 FARKLI NOKTAYA DEPREM İZLEME İSTASYONLARI KURULACAK

4 FARKLI NOKTAYA DEPREM İZLEME İSTASYONLARI KURULACAK
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Nisan ayı birinci oturumunda il afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad)verilerin paylaşılması şartıyla deprem öncü işaretleri izleme istasyonları kurulacağını söyledi.

HABER: Aslı Akış

Deprem kuşağında bulunan ilimizde, depreme yönelik mücadelede önemli bir adım atılıyor. İlimizin 4 ayrı bölgesinde deprem izleme istasyonları kurulması için Belediye Meclisinden yetki istendi. Bolu Belediyesi tarafından yer hareketlerini takip edip depremi önceden belirleyebilmek için İlimizin 4 ayrı noktasına deprem izleme istasyonları kurulacak. Bolu Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelen deprem izleme istasyonları hakkında Başkan Tanju Özcan açıklamalarda bulundu. Konu incelenmesi ve araştırılması için Çeşitli İşler ve İmar Komisyonuna havale edildi.

DEPREMİ 15 GÜN ÖNCEDEN TAHMİN EDEBİLECEKLER

Belediye Başkanı Tanju Özcan, bolu belediyesi olarak kurulacak deprem izleme istasyonlarıyla ilgili bilgiler vererek; “Konuyla ilgili uzmanlar tarafından İlimizde 4 ayrı nokta belirlenecek ve biz Belediye olarak belirlenen yerlere istasyonları kuracağız. Bu istasyonlarda yer hareketleri anlık olarak takip edilecek ve elde edilen veriler AFAD Müdürlüğümüzle paylaşılacak. İddiaya göre elde edilebilecek verilerle olası bir deprem 15 gün önceden tahmin edilebiliyor” şeklinde konuştu.

Başkan Özcan’ın açıklamalarının ardından konunun incelenmesi ve bir sonraki mecliste görüşülmesi için Çeşitli İşler ve İmar Komisyonuna havalesi meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. 

Etiketler: bolu haberler