Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
Bolu Mebrure-İlhan Bağışgil Anaokulu öğrencilerine ve Bolu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine Arıcılık Okulu tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında hayvan hakları bildirgesi çerçevesinde hayvanlarında birer canlı olduğunu ve onlarında bizler gibi saygı görme hakları olduğu konusunda farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Arıcılık Okulu kurucularından Dr. Adem Turan ve Veteriner Hekim Mustafa Tuncer’in gerçekleştirdiği sunumda; sahipsiz hayvanlara nasıl yaklaşılacağı, bakımı, beslenmesinin nasıl gerçekleştirileceği, soyu tehlikede olan hayvanlar konusunda neler yapılabileceği konularına değinildi. Biz insanların arzu ettiği gibi hayvanlarında sağlıklı bir şekilde güvenli ve temiz bir çevrede hayatlarına devam etmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Bu konuda çocuklara ve gençlere ulaşmanın elzem olduğunu, böyle çalışmaların uzun zamandır gerçekleştirildiği belirtti.

 

4 Ekim tarihini 1936 yılında toplanan derneklerin “Dünya Hayvanları Koruma Günü” ilan etmeleriyle beraber ülkemizde de aynı tarihten bu yana Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlanmaktadır.

 

İnsan, hayvan ve çevre sağlığının korunmasındaki anahtar yaklaşım, insan davranışlarının bu manada olumlu sonuçlar doğuracak şekilde değiştirilmesi ile mümkün olacağını ve bu doğrultuda, Arıcılık Okulu olarak çocuk ve gençler ile daha çok bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini belirten Dr. Turan, çalışmalarını duyurmak noktasında verdiği desteklerden her iki okul yönetimine, basın mensuplarına ve kuruluşlarına da teşekkür etti.

 

Etiketler: bolu haberler