Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

4 BİN 284 AİLEYE 32 MİLYON 335 BİN LİRA DESTEK VERİLDİ

4 BİN 284 AİLEYE 32 MİLYON 335 BİN LİRA DESTEK VERİLDİ
Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kurumun 2020 yılı içinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı. Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 2020 yılında, 4 bin 284 aileye 32 milyon 35 bin lira destek sağladı.

Haber: ASLI AKIŞ

AİLE DESTEK PROGRAMI ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Aile Destek Programı kapsamında meslek elemanlarının 3 bin 372 aileyi hanesinde ziyaret ettiğinin kaydedildiği Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü açıklamasında, ekonomik yetersizlik içerisinde olan 249 çocuğun ailelerine 3 milyon 331 bin lira, engellilerin ve yaşlıların ailelerinin yanında yaşamlarını devam ettirebilmeleri için bin 498 aileye toplamda 27 milyon 978 bin lira, 2 bin 537 aileye ise 1 milyon 26 bin lira doğum yardımı sağlandığı ifade edildi.

PSİKOSOSYAL DESTEK HATTI İLE HİZMET VERİLDİ

Açıklamada, 2020 yılında meydana gelen pandemi sürecinde etkilenen vatandaşlara yönelik kurulan psikososyal destek hattı aracılığı ile de bin 582 kişiye hizmet verildiği belirtilerek, "Okul Destek Projesi" kapsamında takibi yapılan 39 çocuk ve aileleri ile gerekli görüşmeler yapılarak, gerek ekonomik gerekse psikososyal destek sağlandığı kaydedildi.

“ENGELSİZ YAŞAM İLE UMUT EVLERİNE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Bakıma muhtaç engelli çocukların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için "Engelsiz yaşam evleri" ile "Umut evleri"nde de 35 çocuğa hizmet verildiği, öksüz / yetim çocuklara yönelik de ziyaretler gerçekleştirilerek 393 çocuğa gerekli desteklerin verildiği bildirildi.

KORUYUCU AİLE YANINA YERLEŞTİRİLEN ÇOCUK SAYISI 40’A ULAŞTI

Kurum bünyesinde kaldığı dönemde 18 yaşını dolduran 19 çocuğun atamalarının gerçekleştirilerek,  iş hayatına uyum çalışmaları kapsamında belirli zaman dilimlerinde takiplerinin yapıldığının da belirtildiği açıklamada, "Koruma ve bakım altında bulunan çocukların aile ortamında aile sıcaklığı ile yetişmeleri için 2020 yılında 9 çocuğumuz koruyucu aile yanına yerleştirilmiş olup toplam yerleştirilen çocuk sayımız 40'a ulaşmıştır. Mobil Sosyal Hizmet ekibi tarafından gerçekleştirilen sokakta çalıştırılan/dilendirilen çocuklarımıza yönelik 2020 yılında yapılan çalışmalar neticesinde 77 uygulama yapılmış olup bu uygulamalarda tespit edilen 43 çocuğumuz için gerekli mesleki çalışmalar yapılmıştır. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin ziyaretleri uygun zaman dilimlerinde gerçekleştirilmiş olup, ailelerimize psikososyal destek sağlanmakta ve ihtiyaçlarına yönelik her türlü çalışmalar titizlikle yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Etiketler: bolu haberler