Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

32 Bin 800 dekar tarım arazisi sulanacak

32 Bin 800 dekar tarım arazisi sulanacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bolu Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması işinde çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, Seben Taşlıyayla Göletinde depolanacak su ile 32 bin 800 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.
DSİ Bolu iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bolu ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bolu’ya yapılan yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi.

“SEBEN TAŞLIYAYLA GÖLETİ SULAMASI İNŞAATI DEVAM EDİYOR”

Bolu Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması işinde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, sulama projesinin tamamlanmasına müteakip Seben Taşlıyayla Göletinde depolanacak su ile 32 bin 800 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını ifade etti.

İş kapsamında yapılacak olan 1155 metre uzunluğundaki sulama tünelinin, kazı ve destekleme çalışmaları devam etmekte olup imalatın tamamlanmasına 300 metre kaldığını belirten Genel Müdür Yıldız, Bolu Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması işinin tamamlanması ile 2021 fiyatlarına göre ülke ekonomisine yıllık 26 Milyon TL katkı sağlanması hedeflendiğini belirtti.