Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“30 AĞUSTOS TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

“30 AĞUSTOS TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz’un, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ulaşılan zaferle tamamlandığını hatırlatan Karsu, Başkomutan Mustafa Kemal’in, kazanılan zaferi 1 Eylül 1922 tarihli telgrafıyla Türk Milletine “Garp cephesinde 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün beş gece devam etti. TBMM ordularının yiğitliği, şiddeti ve süratiyle, zalim ve mağrur düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi” sözleriyle duyurduğunu aktardı. Ülkesini düşmanlardan kurtarmış bir kahraman olarak Ankara’ya geri dönen Mustafa Kemal’in, 4 Ekim 1922’de TBMM kürsüsüne çıkarak bir yıl içinde kuracağı Cumhuriyetin yol haritasına ilişkin bir konuşma yaptığını belirten Karsu, Atatürk’ün, “Bugün artık Misak-ı Milli’nin çizdiği sınırlar içinde, mutlu, rahat ve hür yaşamak için her ne gerekse, bunların hepsini elde edeceğiz. Düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir” ifadelerini kullandığını anımsattı.

“ATATÜRK’ÜN KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLARAK NİTELENDİRDİĞİ CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRATİKLEŞTİRECEĞİZ”

Karsu, savaş meydanlarından zaferlerle çıkmış Mustafa Kemal’in özlemini duyduğu “Barışın tatlı güneşi”nin, büyük şair Nazım Hikmet’in “Kuvayi Milliye Destanı” adlı eserinde yer alan “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim” dizelerine de esin kaynağı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Mustafa Kemal Atatürk için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde ‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu nedenledir ki tüm cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ‘vazgeçtim’ deme lüksü yoktur. Tek adam rejimine karşı kararlılıkla ‘demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti’ ülküsünü savunacak, Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımız ile tüm terör şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI KUTLAMA ETKİNLİKLERİNE DAVET EDİYORUM”

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu, 30 Ağustos Zafer bayramında Bolu Belediyesi tarafından bir dizi kutlama etkinliğinin de gerçekleştirileceğini vurgulayarak “Tüm vatandaşlarımızı 30 Ağustos gecesi gerçekleştirilecek Fener Alayı ile birlikte Zafer Yürüyüşü ve Zafer Konserine davet ediyorum” dedi.