Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

3. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

3. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) okuyan 64 farklı ülkeden yaklaşık 284 öğrenci, bu yıl “Farklılıklarımız, İnsanlığın Gökkuşağıdır” temasıyla düzenledikleri Uluslararası Öğrenci Günü etkinliğinde ülkelerini tanıtırken, sergiledikleri sahne gösterileriyle de büyük beğeni topladılar.


AİBÜ Öğrenci Konseyi ve AİBÜ Uluslararası Öğrenci Birliği (ISA) tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Öğrenci Günü Etkinliği’ne, Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, SKS Daire Başkanı Dursun Özcan, öğretim elemanları, ISA ve Öğrenci Konseyi üyeleri ile öğrenciler katıldı.

ISA Başkanı Abdulaziz S. Gulam, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Uluslararası Öğrenci Günü’nün artık geleneksel bir şenliğe dönüştüğünü vurgulayarak, “Bu tür şenliklerle öğrenciler birbirlerini daha iyi tanıyorlar ve kaynaşıyorlar; ülkeleri arasında birlik ve beraberlik köprüleri kuruyorlar.” dedi.

ISA Kurucu Başkanı Soulemane Halif Ngagine, bu etkinliği oluşturan düşüncenin önemine dikkat çekerek, “Aslında, farklılıklarımız, insanlığın oluşturduğu gökkuşağıdır. Dünyamız, insanların kültürel zenginlikleri ve farklılıklarıyla, birlik ve beraberlikle daha güzeldir.” diye konuştu.

Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Öztürk de, “Bizler dünyaya misafirperverliğiyle nam salmış bir milletiz. Yakın tarihe baktığımızda bunun en büyük örneklerini Osmanlı tarihi ve Cumhuriyet döneminde görebiliriz. Osmanlı, 72 farklı millete ev sahipliği yapmış, bu milletlere karşı her zaman hoş görülü davranmış, gittiği coğrafyalara adaleti götürmüştür. Yine Cumhuriyet tarihimize baktığımızda uluslararası barışa ve insana verilen değeri görebiliriz. Bizler ne kadar dilimiz, dinimiz, tenimiz farklı olsa da özümüzde hepimiz biriz, aynı ağacın dallarıyız.” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen ise konuşmasında, “Dünya’nın birçok ülkesinden gelerek AİBÜ gibi her geçen gün gelişen, başarısına başarı katan, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görmenizi sizler için büyük bir şans olarak düşünüyorum. Bu sebeple sizlerin Bolu’dan en güzel anılarla ayrılmanız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ise, etkinliği düzenleyen öğrencileri kutlayarak, “Misafirperverlik ve farklılıklara hoşgörü, kadim medeniyetimizin temel unsurları. Sizleri üniversitemizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitim hayatlarınızı bitirip kendi ülkelerinize döndüğünüz zaman üniversitemizde geçirdiğiniz bu güzel günleri unutmayın ve her fırsatta dünya barışı için mücadele edin. Sizlerin hep yanında olduğumuzu ifade ediyor, etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından uluslararası öğrencilerin, Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında açtıkları stantlar gezildi. Öğrencilerin Bordo salonda düzenledikleri programda ise, ülkelerinin geleneksel şarkı ve danslarının yanı sıra Türk folklorundan da sergiledikleri örnekler keyifle izlendi
Etiketler: