Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

“29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Ümit; “Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kurduğumuz ve bu yıl 97. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine hep birlikte var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Saygıdeğer Bolulu Hemşehrilerim; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97 inci yıldönümünü milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

29 Ekim 1923’te; Türk Milleti bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şart altında koruyacağını, imanından ve ecdadından aldığı cesaret ve fedakârlık ruhuyla bu topraklar üzerinde hür ve başı dik olarak ilelebet yaşamaya devam edeceğini, tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Tarihi boyunca aziz vatanımızı parçalamak ve esaret altına almak isteyen sömürgeci devletlere veya emperyalist devletlerin gayrimeşru orduları olan terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı yüce milletimiz topyekûn canıyla kanıyla mücadele etmiş, bu uğurda hiç düşünmeden şehitlik mertebesini hedeflemiştir. Nitekim ya şehitlik ya da gazilik unvanına nail olmuştur.

Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize emaneti olan cennet vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğünü korumak yegâne görevimizdir. Bağımsızlık mücadelemize ilham kaynağı olan bu anlayışla; Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak, gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak ve sadece ülkemize değil bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmak aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzun bir gereğidir.

Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kurduğumuz ve bu yıl 97. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine hep birlikte var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Türkiye Cumhuriyeti’nin bekâsı için yurtiçinde ve sınır ötesinde, ülkemizi bölmek isteyen terör örgütlerine karşı cansiperâne mücadele veren askerlerimizi, polislerimizi, tüm devlet görevlilerimizi ve vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Etiketler: bolu haberler