Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

28.KIBRISCIK KARAGÖL KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

28.KIBRISCIK KARAGÖL KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
28.Kıbrıscık Karagöl Kültür ve Sanat Festivali 8-9 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenecek. İki gün sürecek festivalde ünlü sanatçıların yanı sıra yerel sanatçılar da sahne alacak.

Bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Kıbrıscık Karagöl Kültür ve Sanat Festivali 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Festival, Kıbrıscık ilçe merkezinde 8 Haziran’da saat 15.00’de Kadir Usta 100. Yıl Parkında yapılacak açılış konuşması, Bando Gösterileri, Halk Oyunları gösterileri ile başlayacak. Festivalin ilk gününde ayrıca Av. Kemal Özarslan Gençlik Merkezinin açılışı ve Kıbrıscık Halk Eğitim Merkezi Sergileri, Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve BAMER  Kitre Bebek Sergisi, Serap Gülen Kıbrıscık Yaban Hayatı resim sergisi açılacak. 100. Yıl Parkında gün boyu İstanbul Ticaret Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Van 100. Yıl Üniversitesi halkla birlikte keçe, baskı, badik uygulamaları yapacaklar. Festivalin ilk günü saat 20.30’da Kıbrıscık Halk Oyunları Ekibi, Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bolu Gençlik Merkezi Halk oyunları ekibi gösterileri, Hasan Fehmi Ayhan Kaval dinletisi ve son olarak da Ömer Öztekin konseri ile son bulacak.

9 Haziran Pazar günü Karagöl’de devam edecek Kıbrıscık Karagöl Kültür ve Sanat Festivali saat 10.00’da protokol konuşmalarıyla başlayacak. Kıbrıscık Halk Oyunları Ekibi, BAMER Halk Oyunları gösterisi, Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi ve Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Ekibi Gösterisi sahnelenecek. Osman Irmaklı müzik dinletisi, Hasan Fehmi Ayhan kaval dinletisi yapacağı programda ayrıca Erik Dalı parçasıyla tanınan Ömer Faruk Bostan konser verecek.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ”

Festival ile alakalı açıklamalarda bulunan Kıbrsıcık Belediye Başkanı Emin Tekemen, 28.si düzenlenecek festivale Kıbrıscıklı ve Kıbrıscıkla bağı olan herkesi Kıbrıscık’a davet etti. Başkan Tekemen açıklamasında, “Bu yıl kültür ve sanat uygulamalarının yanı sıra yerel sanatçılara ağırlık verdik. Bilhassa yıllardan beri aramızdan uzak kalan Hasan Fehmi Ayhan abimizin aramızda olması kültür değerlerimiz açısından büyük önem arz ediyor. Elinde Kıbrıscık yöresine ait 40’a yakın kavalla çalınan parça olması bizim için, hatta ilimiz kültürü için büyük zenginlik. Musa Tuğral Kıbrıscık kavalının son icracıları arasında yer alan Hasan Fehmi Ayhan’ın sunumları bizim için büyük önem arz ediyor. Bolu’daki müzik çevrelerinin bu konuyu önemseyerek aramızda olacaklarını ümit ediyorum.  İlgi gösteren tüm vatandaşlarımızı aramızda görmekten Kıbrıscıklılar olarak mutluluk duyarız” ifadelerine yer verdi.