Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

24 SAATE 600 HASTAYA BAKILIYOR

24 SAATE 600 HASTAYA BAKILIYOR

Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Taner Laçin, hastalara verilen hizmetler, hangi tedavilerin yapıldığı ve evde sağlık hizmeti ile ilgili çalışmaları anlattı. Laçin; “Sağlık anlamında birçok ilklerin yaşandığı şanslı bir ilde yaşıyoruz. Pek çok konuda modern diş hekimliğinin gerektirdiği imkanlar dahilinde hizmet sunumunu gerçekleştiriyoruz” dedi.

4 uzman ve 42 diş hekimi olmak üzere toplam 145 personel ile vatandaşlara hizmet veren Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ayrıca hastaneye gelmekte zorlanan engelli ve yaşlı hastalar için Evde Sağlık Hizmeti veriyor. 2017 yılında toplamda 80 hasta 112 ziyaret, 2018 yılı içerisinde ise toplamda 53 hastaya evde sağlık hizmeti verilmiş ve 99 kez ziyarette bulunulmuş.

Günlük ortalama 168 diş çekimi, 138 kanal tedavisi, 363 dolgu,154 protez ve 34 detertraj ( diş taşı temizliği) işlemlerinin yapıldığı Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde donanımlı ameliyathane, ekipman ve uzman kadrosuyla çalışmalarını sürdürerek her geçen gün daha fazla hastaya hizmet veriyor

Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Taner Laçin, hastalara hizmet konusunda gereken tüm imkanların sağlandığını belirtti. Laçin; “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak 2011 yılından bu yana yeni binamızda 4 uzman, 42 hekim olmak üzere 145 personel ile hizmet veriyoruz. Bunlarla birlikte Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili pek çok konuda modern diş hekimliğinin gerektirdiği imkanlar dahilinde bir hizmet sunumunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“NİTELİKLİ ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”        

Taner Laçin, 2018 yılında verilere bakıldığında günlük ortalama olarak 600 civarında hastanın ziyaret ettiğini ifade ederek; “Bu ciddi anlamda bir rakam. Ortalama 40 hekim olarak baktığımızda günlük her hekim arkadaşımıza 20 hastanın düştüğünü görmekteyiz. Ama bizim genel itibariyle hasta kabulümüz büyük oranda Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) dediğimiz randevu alarak tercih edilen şekilde gerçekleşiyor. 2018 yılının sonlarına doğru Bakanlığımızın da talimatı ile arttırarak daha nitelikli hizmet verme noktasında çalışma içerisindeyiz.

“RANDEVULU ÇALIŞMAYI TERCİH EDİYORUZ”

Hastamızın bize randevu alarak gelmesi onun hayatını kolaylaştıracak, burada bekleme süresini azaltacak hem de biz onun için burada bir hekim arkadaşımızı tüm şartları ile hazırlamış olarak bir yerde öngörülebilir talep oluşturarak ona yönelik bir imkanlar sağlayarak karşılaşmış olacağız. Bu bizim hizmetimizi bir miktar daha üst seviyeye çekmemizi sağlayacak. Diğer illerden farklı olarak doğrudan hasta kabulü de gerçekleştiriyoruz ama bunu mümkün olduğu kadar azaltmaya daha ziyade randevulu çalışmayı tercih ediyoruz. Hastalarımız MHRS üzerinden randevu alabilecekleri gibi 182’den de telefonla randevu alıp, hekimini seçip, saatini de belirleyip o saat içerisinde bize ulaşabilirler. Bu tip bir tercih ile bize gelen hastalarımız maksimum 15-20 dakika içerisinde hekimle temas sağlandığını ve yapılan tedavi ile birebir daha kısa süre içerisinde iyi sonuç alındığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

“EVDE SAĞLIK HİZMETİ CİDDİ ANLAM KAZANDI”

Evde sağlık hizmeti alamaya ihtiyacı olan hastaların gerekli muayene ve tedavilerinin yapıldığını kaydeden Taner Laçin; “Bu dönem içerisinde evde sağlık hizmeti ciddi bir anlam kazandı. Şanslı bir ilde yaşıyoruz. Sağlık anlamında birçok ilklerin yaşandığı, sağlıkta hizmete ulaşım noktasında insanların diğer illere kıyasla çok rahat hizmete ulaştıkları bir noktadayız.  Rahatlıkla söyleyebilirim bize başvuran hastaların %20 üzerindeki bir kısmı çevre illerden bize talepte bulunuyor. Düzce, Karabük, Zonguldak’ı düşündüğümüzde bize hizmet talebinde bulunuluyor. Bu da bizim bu işi Bolu anlamında çok daha iyi yaptığımızı gösteriyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Taner Laçin, Sağlıkta dönüşüm ile birlikte hasta odaklı bir hizmet anlayışı bütün sağlıkta yerleşmeye başladığını vurgulayarak; “Düne kadar hastanelerde dahi belli bir hizmeti alma noktasında sıkıntı çeken vatandaşlarımız bugün bir telefon etmeleri durumunda evlerine kadar gidilerek bu hizmeti sunabiliyoruz. 444 38 33 numaralı telefonla evde yaşlı, engelli bir birey söz konusu olduğunda, diş ile ilgili hangi problemleri olursa olsun biz onlara ulaşıp bununla ilgili problemin çözümü noktasında onlara yardımcı oluyoruz. Diş hizmeti evde yapılamayacağı düşünülerek ya da dişe de evde bakılır mı denilerek çok fazla üzerinde durulmayan ya da talep edilmeyen hizmet olarak görüyoruz” dedi.

“GÜVENLE ARAYABİLMELERİNİ İSTİYORUZ”

Her hafta Perşembe Bolu Belediyesinin organizasyonu ile hasta ziyaretleri yaptıklarını dile getiren Laçin; “Engelli ve yaşlı hastalarda diş ile ilgili sıkıntılar hem bakıcısı hem evdeki bireyler açısından problem oluşturuyor. Bize ulaşmaları durumunda geliyoruz hastanın durumuna bakıyoruz, o ortamda evin içerisinde yapılabilecek bir şey varsa bir takım cihazlarımızla müdahale etmem durumumuz da söz konusu oluyor. Hastaların tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Diyelim ki; hastaneye gelmesini gerektirecek problemleri var biz o konuda da ulaşım konusunda hastaya yardımcı olarak diş ile ilgili probleminde hastanın sıkıntı çekmesini engellemiş oluyoruz. Bu hem Sağlık Bakanlığının hem bizim bakıldığında görevimiz. Engelli ve yaşlı bireylere bulundukları ortamlara gitmek, onlara yardımcı olmak bizim burada olmamızın sebeplerinden bir tanesi. Vatandaşlarımızın böyle bir hizmetin olduğunu bilerek bizlere ulaşmaları durumunda gayet sağlıklı hizmet alacaklarından emin olmalarını bu noktada da bizi güvenle arayabilmelerini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Etiketler: