Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

22 MADALYA BOLULU GENÇ AŞÇILARIN

22 MADALYA BOLULU GENÇ AŞÇILARIN
16. Uluslararası Gastronomi yarışması ödül töreni İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.


Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Abant İzzet Baysal Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

22 – 25 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’nde TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında 70’in üzerinde kategoride 30’dan fazla ülkenin ve 2800 kişinin yarıştığı. 22 öğrenci ile katılım sağlayan İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 Altın, 13 Gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak 64 okul arasından en fazla madalya kazanan okul oldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan ödül töreninde açılış konuşmasını okul müdürü Ayhan Vural yaptı.

Tüm şehitleri ve merhum İzzet Baysal’ı rahmet, şükran, minnet ve saygı ile anarak sözlerine başlayan Vural; “Uluslararası yarışmada 8 Altın, 13 Gümüş, 1Bronz madalya aldık. Büyük bir başarıya daha imza attık. Rahmetli İzzet Baysal’ın 1991 yılında yaptırdığı eğitim kurumunda bu başarıyı kazandık. Bu başarıyı ona ahdettik. Öğrencilerimize yarışmaya gitmeden önce sabah tören alanlarında, değişik toplantılarda sizler ailelilerinizi Bolu’yu ve ülkenizi temsil ediyorsunuz bu bilinçle hareket edin diye nasihatlerde bulunduk.  Öğrencilerimizde bizleri mahcup etmediler katıldıkları bu yarışmadan yılın en iyi lisesi kategorisinde birinci oldular. Modern Türk mutfağı kategorisinde altın madalya aldılar.  Bolunun adını bir kez daha altın harflerle uluslararası yazdırdılar” şeklinde konuştu.

“GENÇLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİSİNİZ”

Vural’ın ardından Aydın Baruş konuşmasına, bizlere bu vatanı emanet bırakan atalarımıza ve bugün bu vatanın bütünlüğü beraberliği yükselmesi için mücadele eden ve bu mücadeleler uğrunda canlarını seve seve veren Mehmetçiklerimizin, şehitlerimizin emanetini layıkıyla taşımak hepimizin boyun borcu olması gerekir diyerek başladı.

22 öğrencinin elde ettiği başarıdan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek Boluların her yerde itimat duygusu kazandığını belirten Baruş şunları kaydetti: “Değerli gençler siz ülkemizin geleceğisiniz. Sizin gelecekteki başarılarınız aynı zamanda güçlü Türkiye’nin başarıları olacak. Bugün ülkemiz kat ettiği mesafe sayesinde Türk insanı dünyada kendine son derece güçlü bir özgüvenle gezebiliyor ve tüm dünyaya bu milletin ne kadar güçlü olduğunu gururla haykırabiliyor. Bir insanın ülkesine iyi hizmet edebilmesi için yetenekli olduğu alanda başarılı olabilmek için çok çalışması gerekir.

“22 ÖĞRENCİSİ İLE ÇOK ÜSTÜN BİR BAŞARI ELDE ETTİ”

16. uluslararası mutfak günleri programında İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin katıldığı 22 öğrencisi ile çok üstün bir başarı elde etti. Kendilerini tebrik ediyorum. İlimiz Türkiye’de turizm sektöründe sahip olduğu potansiyel itibari ile hak ettiği yere henüz gelememiş ve Bolu’nun turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için hepimiz birlikte çaba sarf ediyoruz. Tarihten beri Bolu insanlara hizmet etmek misafirperverlik konusunda örnek gösterilen bir il.  aynı zamanda da dürüst kişiliği ile herkese güven sağlamış ve bu sayede de ülkemizi yöneten devlet büyüklerinin yanında her zaman yer alabilmiş bir il.

Bilirsiniz ki;  Osmanlı saray mutfağında Bolulu Mengenli aşçılar çalışıyordu. Bir yerde aşçı olarak çalışabilmek için bir insana çok yakından hizmet edebilmek için çok güvenilir olmak lazım. Bolulu gençlerimizi, Bolulu vatandaşlarımız dürüstlüğü sayesinde böyle bir itimat duygusu telkin etmişler ki bu hizmetleri verme imkânları bulabiliyor. Ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafında gerek devlet büyüklerinin mutfaklarında gerekse turizm sektöründe çalışan çok sayıda aşçılarımız var. İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin İstanbul uluslararası mutfak günlerinde elde ettiği başarının önümüzdeki yıllarda devam edeceğine inanıyorum. Halen bu okulda okumakta olan gençlerimizin de de başarılı olacaklarına ve ülkemize en iyi şekilde hizmet edeceklerine inanıyorum. Bu başarılarının daim olmasını diliyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve 22 sevgili gencimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.  Bolunun geleceği, Türkiye’nin geleceği ve dünyada yardım bekleyenlerin geleceği gençlerimizin başarısına bağlı. Sizler ailenize ve ülkenize faydalı olmak sorumluluğu içerisinde bunu hissederek eğitim gördüğünüz okullarda çaba sarf ederseniz gelecekte hepimizin gurur duyacağı birer karakter sahibi olursunuz.”

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı sunum yapıldı. Sunumun ardından ödül töreni gerçekleştirilerek hediyeleri takdim edildi.

Etiketler: