Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

21 YAŞINDAKİ TIP ÖĞRENCİSİ YENİDEN HAYATA TUTUNDU

21 YAŞINDAKİ TIP ÖĞRENCİSİ YENİDEN HAYATA TUTUNDU
21 yaşındaki tıp öğrencisi Altarhan Kan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi inme merkezinde geçirdiği başarılı anjiyo sonrasında yeniden hayata tutundu.

Haber: Aslı Akış

21 yaşındaki tıp öğrencisi Altarhan Kan beyninin solunum ve dolaşım fonksiyonları bölgesini etkileyecek damarlarının tıkanması sonucu felç geçirdi. Bartın Devlet Hastanesine başvuran kan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi İnme Merkezimize sevk edildi. Bilinç kaybı ve felç tablosuyla inme ekibi tarafından acilen anjiyoya alınan Altarhan Kan, Doç. Dr. Muhammed Nur Ögün, Uzm. Dr. Ahmet Yabalak, Dr. Öğr. Üyesi Murat Yılmaz ve Asistan Dr. Hilmiye Tokmak’tan oluşan ekibin yaptığı başarılı işlem sonrasında damarları açıldı ve sağlığına kavuştu.

Sağlığına kavuşan Altarhan Kan’ın annesi Dr. Dilek Kan, beyin anjiyo işlemi sonrasında fonksiyonlarının %99 oranda düzeldiğini belirtti.

“İNMELERDE İLK 6 SAAT ÖNEMLİ”

Hastanın tüm sürecini en başından itibaren takip eden ve beyin anjiyo işlemini gerçekleştiren BAİBÜ Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Başhekim Doç. Dr. Muhammed Nur Ögün, inmelerde ilk altı saatin çok önemli olduğunu, tanının ne kadar erken konulursa müdahalenin de o kadar başarılı olduğunu vurguladı.

“ANJİYO İŞLEMİ İLE HAYATA TUTUNDU”

Hastanın hastaneye getirildiğinde genel durumunun oldukça kötü olduğunu ancak yapılan işlem sonrasında Kan’ın sağlığına tekrar kavuşmasının kendisini ve ekibini çok mutlu ettiğini dile getiren Ögün; “Batı Karadeniz de tek olan İnme Merkezimizde yapılan başarılı anjiyo işlemi ile genç bir hastanın tekrar hayata tutunduğunu görmek, yaptığımız işin ne kadar önem arz ettiğini bir kez daha anlamamıza vesile oldu. Tıp öğrencisi olan Altarhan Kan’ın da bu mesleği büyük bir gururla idame ettireceğine inanıyoruz” dedi.

Etiketler: bolu haberler