Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2023 SEZONU ARICILIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

2023 SEZONU ARICILIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 2023 eğitim programı çerçevesinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli gerçekleştirilen "ARICILIK" kursu, yaklaşık 50 kursiyer kaydı ile İl Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.

Kursa katılan ve kursiyerlerle sohbet eden İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş, Arıcılıkta katma değeri yüksek yan ürünlerin üretimi önemli bir yol kat etmelerini sağlayacağını aktararak, "Arı hayatın devamlılığı üzerinde doğrudan etkisi olan bir canlı olmasının yanında ürünleri ile de önemli bir gelir ve ek gelir kaynağı olarak hayatımızda rol almaktadır. İlimiz zengin bitki örtüsüyle arıcılık açısından önemli bir konumda yer almaktadır. Arıcılıkta katma değeri yüksek yan ürünlerin üretimi önemli bir yol kat etmemizi sağlayacaktır. Eğitimlerimizde de bu ürünlerin üretim çalışmaları hakkında daha detaylı şekilde durulacaktır. Kursiyerlerimize başarılar diler sunulan eğitimlerin sizler ve ilimiz arıcılığına faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Uzman Veteriner Hekim Mustafa Tuncer ve Adem Turan tarafından kursiyerlere; Arıcılık tarihi, Türkiye'de arıcılık, bal arısının sistematiksel yeri ve vücut yapısı, Bal arılarında cinsiyet oluşumu, bal arılarında davranış, hormon ve feremonlar, Ekonomik özelliği olan bal arısı ırkları, teknik arıcılık için gerekli koşullar, Önemli nektar ve polen kaynakları, bal arılarının bitkisel tozlaşmadaki önemi, Arı ürünleri; bal, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri, arı havası, arı ekmeği, apilani, Koloni yönetimi, Ana arı yetiştirme, yapay tohumlama, Bal arısı hastalık ve zararlıları, Bal arısı kolonilerinde stres faktörleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirme yapılırken ayrıca katma değeri yüksek ürünlerin üretimi eğitimine ağırlık verilecek.
Etiketler: bolu haberler