Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“2020 YILINDA 5G HİZMETİ SUNACAĞIZ”

“2020 YILINDA 5G HİZMETİ SUNACAĞIZ”
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Önümüzdeki süreçte, 2020 yılında 5G hizmetini inşallah Bolu’da ve ülkemizin önemli merkezlerinde hizmete sunacağız” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bolu'da yapımı devam eden Güney Çevre yolunun şantiyesini ziyaret etti. Bakan Turhan burada çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“ASKERİYE İÇİNDEKİ HAVA ALANI SİVİL HAVACILIĞA AÇILACAK”

Daha sonra gazetecilere açıklamalardan bulunan Bakan Turhan, D-100 Karayolu üzerinde bulunan Eşref Bitlis Kışlası’nın da sivil havacılığa açılacağını belirterek, “Bolu ilimizin turizm potansiyelinin yüksek olması nedeniyle, Eşref Bitlis Kışlası içerisindeki havaalanını sivil uçuşlara açmak maksadıyla, Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları işletmesindeki teknik ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Burada bir takım iyileştirme çalışmaları yaparak, gerekli idari ve teknik çalışmaların tamamlanmasından sonra da bu bölgeyi sivil uçuşlara açmayı planlamaktayız." dedi.

“2020 YILINDA 5 G HİZMETİ”

Fiber optik altyapısını geliştireceklerini söyleyen Bakan Turan, “Tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek fiber optik altyapısını geliştireceğiz. Ülkemizde şuanda 4.5 G hizmet seviyesinde bir altyapımız var. 74 milyon adet abonemiz 4.5G hizmetinden faydalanıyor. Ama biz bununla da yeterli kalmayacağız. Önümüzdeki süreçte, 2020 yılında 5G hizmetini inşallah Bolu’da ve ülkemizin önemli merkezlerinde hizmete sunacağız.” dedi.